Ubåden »UC3 Nautilus« er sunket: Ejeren er kommet i land og er i god behold

Ubåden der tidligere var meldt savnet ud for Københavns havn er fundet igen. Det meddeler Forsvaret på deres Twitterprofil.

Eftersøgning af ubåd ved Middelgrundsfortet ud for København, fredag den 11. august 2017. Verdens største privatbyggede ubåd 'Nautilus' med to personer, u-bådens ejer Peter Madsen samt en journalist ombord, er fredag den 11. august 2017 meldt savnet, efter den ikke er vendt tilbage til sin kajplads.. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ubåden, der natten til fredag blev meldt savnet, er nu fundet. Båden er sunket og Forsvaret fortæller, at den har oplevet tekniske problemer. Ejeren af ubåden meldes at være i god behold, og er blevet sat af i Dragør.

Den selvbyggede ubåd »UC3 Nautilus« der havde opfinderen Peter Madsen og en svensk journalist ombord blev meldt savnet natten til fredag klokken 02:30, da den ikke var vendt tilbage til det aftalte tidspunkt.

Peter Madsen er blev bragt i land på Dragør havn og er efter eget udsagn i god behold. Der er forlydender om, at den svenske journalist blev sat i land tidligere i går aftes og dermed ikke var ombord på båden, da den sank, men det vides endnu ikke, hvor journalisten befinder sig i øjeblikket.

Peter Madsen er opfinder og har selv bygget ubåden Nautilus. Det er den tredje i rækken af ubåde, han har bygget. Under navnet »Raket Madsen« er han også kendt for at bygge rumraketter.

Peter Madsen er nu kommet i land ved Dragør havn og er i god behold.

Flere frivillige både har hjulpet med eftersøgningen af Peter Madsens ubåd. Madsen selv er bragt i land af en privat båd ved navn Silola.

Ifølge Ritzaus oplysninger melder besætningen, at båden har oplevet tekniske problemer.

»En helikopter har været i radiokontakt med ubåden. De fortalte, at de er i god behold, og at de har haft tekniske problemer,« siger Ole Theill, der er vagtholdsleder ved Forsvarets Operationscenter, til Ritzau.

Ifølge TV 2 News er Peter Madsen blevet fløjet væk i en helikopter svøbt i varmetæpper.

Der er endnu ingen meldinger om, hvor den svenske journalist befinder sig.

OPDATERES