Tyve ville sprænge bankbokse med gasbombe

Ukendte gerningsmænd forsøgte natten til torsdag at bryde eller sprænge sig vej til pengeautomater i fire nordjyske byer.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Annelene Petersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fire bankbokse i fire forskellige byer blev natten til torsdag udsat for tyveriforsøg i Nordjylland. Det skriver bt.dk.

Ukendte gerningsmænd forsøgte at bryde eller sprænge sig vej til pengeautomater via gas, oplyser vagtchef Bent Højgaard, Nordjyllands Politi, om sprængningerne, der alle skete inden for knap en time.

Første forsøg skete klokken 04.06 i Nørresundby Bank i Åbybro. Otte minutter senere gik det ud over Spar Nord i Tårs. Klokken 4.27 blev Sparekassen Vendsyssel i Klokkerholm ved Hjallerup ramt af en sprængning, mens Nordjyske Bank i Brønderslev som den sidste bank blev udsat for sprængningsforsøg klokken 05.09.

I Brønderslev brugte gerningsmændene en gummiged til at køre ind i banken. De tog bankboksen, og læssede den op på en lastbil. Men få minutter efter alarmen gik i gang, havde politiet en patruljevogn i nærheden.

Da politiet nåede frem, flygtede tyvene uden udbytte. Gerningsmændene forsvandt i en større sølvfarvet personbil - muligvis en Audi, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Bent Højgaard.

Det korte tidsinterval mellem sprængningerne får politiet til at tro, at der er tale om flere gerningsmænd.

»En person kan ikke nå at være alle fire steder på så kort en tidsperiode. Det kan ikke lade sig gøre,« siger Bent Højgaard til bt.dk og tilføjer, at alene det, at fire nordjyske banker bliver sprængt i luften i løbet af en time er meget usædvanligt.

»Indbrudsforsøgene i de tre første byer, Aabybro, Tårs og Klokkerholm, kan være afledning for indbruddet i Brønderslev,« siger vagtchefen.

Bomberyddere fjernede efterfølgende røvernes gasflaske med bomberobotten Rullemarie.

Der er endnu ingen mistænkte.