Tyve stjal personfølsomme oplysninger om Thornings skattesag

Skattesagskommissionen har forsøgt at hemmeligholde et indbrud i sidste måned, hvor der blandt andet blev stjålet computere og USB-stik med personfølsomme oplysninger i sagen om Stephen Kinnock og Helle Thorning-Schmidts skatteforhold.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Stephen Kinnock. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere personer brød i midten af august ind i lokaler tilhørende Skattesagskommissionen, der siden 2011 har undersøgt mistanken om ulovlig politisk indblanding i afgørelsen af Stephen Kinnock og Helle Thorning-Schmidts skattesag fra 2010, oplyser Radio24Syv.

Her stjal de to computere, et kontantbeløb og flere USB-stik med »personfølsomme oplysninger«, der angiveligt lå frit tilgængelige.

Indbruddet fandt sted mellem den 12. og 13. august 2014 på adressen Nytorv Gyde 7 i Viborg, hvor Skattesagskommissionen har kontor.

Kommissionens formand, dommer ved Vestre Landsret i Viborg, Lars E. Andersen, har i et fortroligt brev til de involverede i sagen orienteret om indbruddet og udstedt et såkaldt tavshedspålæg for at undgå, at oplysningerne om indbruddet kommer frem. Advokater for de involverede i sagen må således intet røbe om indbruddet.

Det fremgår ikke, hvilke »personfølsomme oplysninger«, der lå gemt på de pågældende USB-sticks, men kommissionens materialesamling omfatter en betydelig mængde dokumenter om blandt andet Kinnock og Thorning-Schmidts personlige økonomi- og skatteforhold.

Midt- og Vestjyllands Politi foretog den 14. august om morgenen anholdelse af to lokale kendte kriminelle, der blev sigtet for indbruddet hos Skattesagskommissionen og fem andre forhold. På loftet hos én af de sigtede fandt politiet det materiale, der var stjålet hos kommissionen.

De to tyve blev varetægtsfængslet i fire uger og politiet søger én eller flere medgerningsmænd.

Chef for efterforskningsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi i Viborg, politikommissær Henrik Grove bekræfter anholdelserne og siger, at ’intet tyder på, at der er tale om en politisk forbrydelse.’

»Det er vores helt klare opfattelse, at der er tale om et almindeligt indbrud, begået af lokale kriminelle«, siger han.