Tyske granater fjernet fra nordjysk bunker

Granater fra Anden Verdenskrig, der onsdag blev fundet i en bunker ved Løkken Strand, er blevet fjernet af bomberyddere. Politiet advarer dog fortsat mod at nærme sig bunkeren.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den halve snes tyske granater fra besættelsestiden, der onsdag blev fundet af to unge mænd i en bunker på Løkken Strand, er torsdag formiddag blevet fjernet på forsvarlig vis af minørkorpset fra Skive Kaserne.

»Vi har som sådan ikke haft noget med fjernelsen at gøre, men vi har haft et øje på situationen, fordi folk er stimlet sammen på Løkken Strand for at se, hvad der sker,« fortæller vagtchef Mogens Hougesen fra Nordjyllands Politi.

»Vi ved, at bomberydderne fik fjernet granaterne og har taget dem med væk fra området, sandsynligvis med øje på at destruere dem,« siger han.

Siden midnat har Hjemmeværnet været på stedet og spærret området omkring bunkeren af. Bunkeren har derfor ikke været tilgængelig for offentligheden, og det er den stadig ikke, da politiet vurderer, der kan være risiko for sammenstyrtning, da der skete et skred i klitten onsdag.

»Vi har en beredskabsmand på stedet for at vurdere situationen, og vi opfordrer folk til at overholde den tapeafspærring, der er sat op. Det er ikke fordi, der er flere granater, men der kan være risiko for skred eller anden form for sammenstyrtning,« siger Mogens Hougesen.

Granaterne, som blev fjernet torsdag formiddag, vurderes til at have ligget på nordjysk grund i 70 år.