»Tys-Tys-kildes« ønske om navneforbud afvist

Det er fuldt ud lovligt at nævne den såkaldte »tys-tys-kilde« ved navn i medierne, har en dommer slået fast. Dermed er der altså ikke nedlagt navneforbud i sagen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det blev fredag besluttet ved Retten i Glostrup, at der ikke skal være navneforbud i retssagen om den 45-årige »tys-tys-kilde«, der er anklaget for at have udleveret CPR-numre og kreditkortoplysninger på flere kendte, kongelige og politikere til ugebladet Se og Hør. Det skriver tv2.dk.

Dommer Christina Breinstrup besluttede efter en kort betænkningstid, at hun ikke ville tage ønsket om et navneforbud til følge og henviste til sigtelsens grovhed, den store mediebevågenhed og den samfundsmæssige interesse i Se og Hør-sagen.

Forsvarer Andro Vrlic argumenterede ellers for, at et navneforbud var på sin plads, fordi hans klient kunne risikere at blive udsat for unødvendige krænkelser.

Den 45-årige IT-specialist var ikke selv mødt op i retten fredag og nægter sig ifølge sin forsvarer skyldig. Et af argumenterne for den beslutning lyder, at »tys-tys-kilden« ikke var ansat i en betroet stilling, på trods af at han havde adgang til private kontooplysninger på stort set alle myndige danskere.

IT-specialisten har besluttet at kære byrettens beslutning om ikke at nedlægge navneforbud til landsretten.