Tyler Hamilton enormt ked af Riis' nedtur

Den amerikanske cykelrytter er »enormt ked af«, at hans afsløringer om Riis' medvirken til bloddoping medførte, at den danske tidligere holdejer fik en depression.

ARKIVFOTO. Bjarne Riis fik en depression, efter Tyler Hamilton afslørede, at Riis kendte til Hamiltons bloddopingmisbrug, viste en dokumentar om Bjarne Riis fra DR. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Tyler Hamilton under Vuelta a Espana i 2012 kom med beskyldninger om, at den danske tidligere cykelrytter og holdejer Bjarne Riis havde hjulpet ham med bloddoping, var det medvirkende til, at Riis fik en svær depression.

»Det gør mig enormt ked af det at høre. Men sandheden er hård nogle gange, og jeg var nødt til at fortælle det.«

Sådan siger den tidligere cykelrytter Tyler Hamilton til DR, efter han har fået at vide, hvad Bjarne Riis har sagt og gjort i dokumentaren »Riis - forfra«, som blev sendt på DR1 torsdag aften. Den viser, hvordan Riis brød grædende sammen under Vuelta a Espana i 2012, efter han var blevet konfronteret med beskyldningerne fra Hamiltons bog.

Tyler Hamilton spillede en afgørende rolle i det pres, som Bjarne Riis blev sat under forrige efterår. Hamilton udgav bogen »The Secret Race«, hvor han fortalte hele sin dopinghistorie. Af den fremgår det, at Bjarne Riis var manden, der introducerede Hamilton for dopinglægen Eufemiano Fuentes.

Hamilton har hele tiden fortalt, at han godt kan lide Bjarne Riis, og at han ville ønske, at Riis ikke var en del af dopinghistorien. Men Hamilton ville have det hele med.

»Jeg elsker den mand, han er en fantastisk person. Gode folk bliver fanget i skøre ting. Han er en af de mange, der i cykelsporten blev fanget. Han opfandt jo ikke doping. Han var en af dem, der blev fanget i det, da han selv kørte på cykel,« siger Hamilton til DR.

Tyler Hamilton besøgte Danmark forrige november, hvor han overfor BT uddybede hele sin historie med Bjarne Riis, som involverede et organiseret dopingprogram. Her fortalte han, hvordan han havde fået det bedre, efter han endelig fortalte sandheden. Han vil ønske, at Bjarne Riis gør det samme.

»Han er nødt til at tale. Fordi hemmeligheder vil æde dig op indefra,« siger han torsdag aften til DR.