Tvind-sagen tages op efter syv år

Sådan så det ud i 2003, da sagen mod Tvind-lederen, Mogens Amdi Petersen, og flere medarbejdere kørte i retten i Aarhus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Palle Hedemann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Næsten syv år efter, at Retten i Ringkøbing frifandt Tvind-toppen for skattesvig af særlig grov karakter, begynder ankesagen mod ledelsen mandag i Vestre Landsret i Aarhus.

Siden byretsdommen fra august 2006 har det ellers været alt andet end nemt at få forkyndet anken til de involverede, herunder den tidligere forstander og Tvind-leder, Mogens Amdi Petersen.

Anklagemyndigheden har forsøgt at få fat i Tvind-folkene i så forskellige egne af verden som Zambia, Venezuela, Malta og USA, og som en sidste udvej valgte man i 2012 at indrykke anken i Statstidende under store protester fra forsvarets side.

Alle tiltalte - på nær Steen Byrner, der fik et års betinget fængsel - blev i byretten frifundet for skattesvig i millionklassen.

Anklagemyndigheden ankede såvel frifindelserne som fængselsstraffen, og der er således tale om ankesager mod i alt seks personer fra Tvind. Det er imidlertid meget usikkert, om de vil møde op i landsretten.

BNB