Tvillingefødsel druknet i australske regnskyl

Australske journalister fra Brisbane kæmper for at holde modet oppe under dækningen af kronprinsparrets tvillinger.

De to nye medlemmer af den kongelige familie var i går for første gang i rampelyset. Pigen i fars arme, og drengen i mors. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TV-journalisten Angela Cox ser træt ud. Hun har været i Danmark siden nytår for at dække den kongelige tvillingefødsel. Men den glædelige begivenhed er tæt på at drukne i den naturkatastrofe, som har ramt Australien og ikke mindst storbyen Brisbane.

Normalt er det danske kronprinspar hot news i Australien, hvor kronprinsesse Mary som bekendt kommer fra.

»Nu håber vi, at vi kan muntre folk op med lidt gode nyheder,« siger Angela Cox, som selv bor i Brisbane, og det samme gør hendes kollega John Varga. De arbejder begge for Seven Networks Australia

Hele ugen har de holdt vagt i Rigshospitalets vandrehal, og samtidig har de holdt tæt kontakt til familie og venner hjemme i Australien.

Så sit hus forsvinde

»Mit eget hus er ikke blevet ødelagt. Men flere af mine venner og familie er hårdt ramt af katastrofen. En kameramand, som jeg arbejder tæt sammen med til daglig, var på arbejde, da oversvømmelserne ramte, og fra helikopteren så han, hvordan hans hus forsvandt i vandmasserne,« fortæller Angela Fox.

»Jeg var selvfølgelig også meget bekymret for mit eget hus og kontaktede mit forsikringsselskab. Heldigvis er der ikke sket noget, men jeg frygter - ligesom mange andre - at det vil gå hårdt ud over ejendomsvurderingerne i området, og jeg havde faktisk haft planer om at sælge mit hus til foråret.

Hun og kollegaen John Varga erkender, at katastrofen har overskygget nyheden om den kongelige tvillingefødsel.

»Folk i Australien elsker virkelig Mary og Kronprinsen, men det er svært at fejre noget, når man står midt i så omfattende ødelæggelser,« siger Angela Fox og tilføjer, at kronprins Frederik ser ud til at stortrives, når han besøger Australien

»Han er i hvert fald altid meget afslappet og venlig,« siger den australske TV-journalist, som under præsentationen af tvillingerne i går fik vished for, at også hendes landsmænd vil få besøg af det lille ny tvillingepar:

»Vi glæder os til at besøge Australien snart, så vi kan introducere dem til resten af familien,« sagde kronprinsesse Mary.

I morgen flyver de to australske journalister hjem til Brisbane.