Tvillingefeberen raser

Interessen for tvillinger og tvillingefamilier er eksploderet, siden kronprinsparret annoncerede, at de venter tvillinger til januar.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tvillinge-bøger, tvillinge-konkurrencer, tvillinger i reklamer, på film og i dokumentarer.

Interessen for tvillinger og tvillingefamilier er eksploderet, siden kronprinsparret annoncerede, at de venter tvillinger til januar.

»Det er især medier og tv, som gerne vil finde vordende tvillingeforældre, der skal føde på samme tidspunkt som kronprinsessen. Men der er også efterspørgsel på tvillinger, som kan fortælle om, hvordan det er at være tvilling,« fortæller freelancejournalist Abelone Glahn, som driver hjemmesiden www.tvillinger.com, og selv er mor til tvillinger.

Billedserie: Kronprinsparret og børnene

Hjemmesiden har en database over tvillinger, som gerne vil medvirke i reklamer, film eller interviews, og aldrig har den været så populær som nu.

Flere tv-kanaler planlægger dokumentarserier om hverdagen hos helt almindelige familier med nyfødte tvillinger, som danskerne kan forvente at se på skærmen i løbet af foråret.

Kommer børnene til gode

Opmærksomheden på tvillinger vil komme kronprinsparret og deres børn til gode, mener Abelone Glahn.

»Der bliver sat fokus på tvillinger på godt og ondt, og det kan hjælpe både forældre og omgivelserne. Nogle forventer, at tvillinger er synkrone særlinge, men det er vigtigt at forstå, at det er to individer, der bliver født,« siger hun.

Billedserie: Kendte tvillinger
Læs også:
Driller kongehuset ugebladene?

På tvillinger.com indsamler hjælpsomme tvillingeforældre lige nu tips til hverdagen med to babyer. De mange tips vil blive overrakt Frederik og Mary og senere udkomme som bog, så alle tvilligeforældre kan få glæde af de mange erfaringer.

Råd om putte-rutiner, puslebord og tvillinger på 5. sal vælter ind. I løbet af en uge er der indsamlet mere end 230 tips.

»Tvillingeforældre er ofte rigtig stolte af de løsninger, de selv opfinder for at klare hverdagen. Derfor deler de gerne erfaringer med både kongelige og almindelige tvillingeforældre,« siger Abelone Glahn.