TV2 Charlie fyrer Keld Heick

Stikket er trukket til Heicks program ’Top Charlie’ efter syv gode år.

ARKIVFOTO af musikerparret Keld og Hilda Heick. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Syv år. Så længe har Keld Heick underholdt seerne i dansktop-programmet ’Top Charlie’. Men nu er det slut, skriver bt.dk. TV2 Charlie har trukket stikket til programmet for at gøre plads til noget nyt. Det betyder dermed et farvel til en institution i dansk musik.

- Jeg er selvfølgelig ked af, at programmet stopper. Det er et program, jeg har været glad for at lave og har arbejdet på gennem flere år. Så jeg er lidt trist, lyder det fra Keld Heick, der dog er meget afklaret omkring programnedlæggelsen, som han først hørte noget om, da han i sidste uge blev ringet op og fik at vide, at ’Top Charlie’ ville blive taget af sendefladen.

Dyrt program

Den overraskende besked blev dog gjort lettere fordøjelig, da han samtidig fik at vide, at programmet sluttede med gode seertal. Faktisk de bedste nogensinde for den nuværende sæson.

- Det er jo rart at vide, at man slutter, mens man er på toppen. Men det er samtidig også lidt underligt, at programmet skal slutte netop der, siger Keld Heick, der tror, at det blandt andet er et spørgsmål om økonomi, der har ført til beslutningen om at lukke programmet.

For modsat TV2 Charlies andre musikprogrammer, der bliver optaget udenfor eller i eksisterende omgivelser, så kræver ’Top Charlie’ et studie. Og det er væsentligt dyrere.

- Det er nok de høje omkostninger, der har spillet ind. Der har de andre programmer den fordel, at de ikke koster ret meget at lave. Så hvis man skulle spare penge, vil man nok gøre det på ’Top Charlie’, siger Keld Heick, der kommer til at savne programmet.

Var et lys i mørket

Det er dog ikke kun ham, der kommer til at savne det.

- Det kommer helt sikkert til at efterlade et tomrum. Det er der ikke nogen tvivl om. Det gælder både hos os, men også hos seerne. De har ikke et sted, de kan gå hen for at få det samme som i ’Top Charlie’. Der er ikke så meget tilbage til den målgruppe, som ’Top Charlie’ henvender sig til. Der har programmet været en god repræsentant for de mennesker, fortæller Keld Heick.

Det samme er musiker Jørgen Olsen enig i.

- Personligt er jeg meget ked af, at ’Top Charlie’ stopper. Det var et forum for mennesker fra 50 år og opefter, som er en voksende aldersgruppe, og ældre tv-seere bliver overset. ’Top Charlie’ var en slags lys i mørket for ældre seere. Så programmet kommer til at mangle, lyder det fra den ene halvdel af Brødrene Olsen.

Også Johnny Reimar er trist over nyheden.

- Det er jo et godt og populært program. Men desværre varer tv-programmer ikke evigt. Det er vilkårene, og det må man også erkende som medvirkende, fortæller Reimar.

Selvom stikket til programmet er trukket lige nu, så håber Keld Heick dog på, at det ikke bliver til et fuldkomment farvel med programmet, men snarere et på gensyn.

- Jeg fik i hvert fald at vide af TV2, at programmet indtil videre er sat på pause for at give plads til noget nyt. Om det så betyder, at det stopper helt eller vender tilbage engang, det ved jeg ikke endnu. Hvis det viser sig helt at stoppe, vil jeg stadig være glad og tilfreds med, at programmet har kørt så længe, fortæller Keld Heick.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra TV2 Charlie.