TV 2 trækker »smagløs« video tilbage: Det var slet ikke meningen

På de sociale medier får TV 2 hård kritik for en såkaldt tv-trailer for »De største øjeblikke« om året der gik. Dans og musik blandes sammen med terror og flygtninge. TV 2 forsvarer sig, men lover samtidig at ændre videoen.

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Øverst kan du se et udklip fra den video, som TV 2 har trukket tilbage.

TV 2 har efter massiv kritik trukket en reklame for årskavalkaden »De største øjeblikke« tilbage.

Videoen er blevet voldsomt kritiseret på de sociale medier, efter at TV 2 uploadede videoen mandag, og to af de medvirkende i traileren, folketingspolitiker for Enhedslisten Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) og de Radikales leder Morten Østergaard (R), har fortrudt at medvirke i den.

»Jeg kan se på kommentarerne, at nogle mener traileren for TV 2s årskavalkade ’De største øjeblikke’ er »smagløs«, »upassende« og sågar, at traileren opfattes som et forsøg på at gøre »mord og terror til underholdning«. Intet kunne være fjernere fra vores intentioner,« siger TV 2-redaktør Svend Rasmussen i en skriftlig kommentar.

Politikere fortryder medvirken

I den korte film præsenteres seere for den danske sangerinde Mø og hendes internationale kæmpehit »Lean on«. Johanne Schmidt-Nielsen og Morten Østergaard danser til sangen, men indimellem bliver der vist scener fra nogle af årets mindre glædelige øjeblikke med flygtninge og terrorangreb.

Efter at have set traileren, har Johanne-Schmidt Nielsen på Facebook skrevet, at videoen er »langt ude«.

»Den blander fjolledans med terror, flygtninge og maskingeværer. Det er respektløst. Ikke mindst overfor de mange, der har mistet. Det fremstår som lallende ligegyldighed. Det er ikke okay. Jeg burde have bedt om at godkende videoens indhold, før jeg sagde ja til at være med,« lyder det endvidere.

2015 har også været andet en terror og flygtninge

De Radikales pressechef Andreas Hemmeth oplyser til Ritzau, at »havde vi kendt præmissen, var det blevet et pænt nej tak« til at medvirke i traileren.

TV 2-redaktør Svend Rasmussen forsvarer traileren, men fortæller samtidig, at TV 2 har valgt at ændre den.

»Traileren her er et forsøg på at indramme et 2015, som har været et skrækkeligt år med for eksempel terror og en stigende flygtningestrøm. Men selv om det fylder meget, så har 2015 altså også været meget andet end det. Det har været en dansker i rummet, et på mange måder overraskende folketingsvalg, en dansker på toppen af de amerikanske hitlister og mange andre ting.«

Screendump af TV 2 Danmarks Facebook-side, som den så ud tirsdag klokken 7. Fold sammen
Læs mere
Foto: Facebook/TV 2 Danmark.