TV 2-journalist kortvarigt gidsel i Afghanistan

En gruppe afghanere troede, at en dansk journalist med afghansk baggrund var amerikansk spion og tog ham og hans tolk som gidsler, men løslod dem igen, da de fandt ud af, at han var muslim.

En dansk journalist med afghansk baggrund har sammen med sin tolk været taget som gidsel i Afghanistan, dog kun i et par timer.

Nagieb Khaja, der er fastansat på TV 2/Nyhederne, men som i øjeblikket har orlov, oplyste i aftes til TV 2/Nyhederne, at han havde følt sig i livsfare og truet på livet.

»Vi blev taget til fange af en hel masse tungt bevæbnede mænd og gik i to timer op i bjergene,« fortalte Nagieb Khaja over telefonen fra Afghanistan til TV 2/Nyhederne.

Gidseltagerne troede, at journalisten og hans tolk var amerikanske spioner, men da det gik op for dem, at Nagieb Khaja havde afghansk baggrund og var muslim, undskyldte de mange gange og lod dem gå, hvorefter journalisten opsøgte den lokale politistation.

Han har det nu godt og er i sikkerhed, men vil forlade Afghanistan hurtigst muligt, sandsynligvis dog først i løbet af et par dage.

Nagieb Khaja var under sin orlov i gang med journalistisk arbejde i Afghanistan, men ikke som udsendt af TV 2.

»Men vi vil naturligvis gøre vores bedste for at få ham hjem i god behold,« siger TV 2s nyhedschef Michael Dyrby i en udtalelse.