TV 2 hæver abonnementsprisen

Danmarks mest sete TV-kanal skal nu til at kradse lidt flere penge ind. Fra 2015 kommer TV 2s hovedkanal til at koste 14 kroner om måneden for hver husstand.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du fremover skal se »Station 2«, »Hvem vil være millionær?« og »22 Nyhederne« på dit fjernsyn, skal du til at have lidt flere penge op ad lommen hver måned.

TV 2 hæver nemlig abonnementsprisen på hovedkanalen til 14 kroner om måneder per husstand fra 1. januar 2015. Dertil kommer moms, flere forskellige afgifter og distributøromkostninger, oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

Fra 1. januar 2012 blev TV 2 en betalingskanal og fik lov til at opkræve abonnement. Det har indtil videre kostet 12 kroner om måneden - en pris, der blev fastsat med en treårig politisk aftale, som nu udløber, og derfor kan TV 2 fra 2015 selv bestemme, hvor mange penge kanalen vil kradse ind.

Prisstigningen lyder umiddelbart ikke af meget, men når man tænker på, at TV 2-hovedkanalen er Danmarks mest sete kanal, som har knap en fjerdedel af seerandelen, ender stigningen med at løbe op i et betydeligt beløb.

Selv om TV 2-seerne skal til at gribe til lommen, får de til gengæld som noget nyt adgang til at se TV, når de vil. TV 2 tilbyder nemlig en såkaldt »catch up«-adgang til alle hovedkanalens programmer, når man befinder sig inden for hjemmets fire vægge - uden yderligere betaling.

TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup, forklarer, at seernes TV-vaner ændrer sig hele tiden, og derfor giver de dem nu adgang til at se TV 2-programmerne, når de har tid. Men prisstigningen kommer man ikke uden om.

»Prissætningen fra 2015 er et resultat af et reklamemarked, som stadig er udfordret og uforudsigeligt, og rettigheder, som bliver dyrere og dyrere. Det er afgørende, at TV 2 også i fremtiden kan levere public service-TV i høj kvalitet og i de kommende år videreudvikle stærkt, dansk programindhold,« siger Merete Eldrup i en pressemeddelelse.

TV 2 hovedkanal kommer i 2016 til at koste 14,50 kroner om måneden, mens prisen stiger til 15 kroner månedligt i 2017.