Tusindvis risikerer at blive modregnet: Så få har opdaget attraktiv pensionsordning

Et fåtal af danskerne bruger den såkaldte aldersopsparing, som eksperter anbefaler. Kun 1000 medlemmer af Industriens Pension indbetaler til den.

Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tusindvis af danskere med lav- og mellemindkomster risikerer, at deres pensionsindbetalinger bliver modregnet i ældrechecken og tillægget til folkepensionen.

Men meget få har opdaget den nye aldersopsparing, der faktisk ikke bliver modregnet.

»Den gruppe bliver meget hårdt ramt, når de sparer op til pension, og derfor er der ingen argumenter for, at de ikke med fordel kan bruge aldersopsparingen,« siger pensionsrådgiver Jørgen Svendsen til Søndagsavisen.

300.000 medlemmer af industriens Pension har konverteret deres kapitalpension til en aldersopsparing, som man kan gøre indtil årsskiftet med en skatterabat på 2,7 procent – det svarer til 75 procent af medlemmerne. Men kun 1000 af dem indbetaler på ordningen.

»Mange tænker ikke over, at der ikke kommer nye indbetalinger ind på aldersopsparingen,« siger Joan Alsing, forsikringsdirektør i Industriens Pension.

Du skal nemlig aktivt kontakte dit pensionsselskab og tilvælge det for at begynde at indbetale.

Og det kan også betale sig for dem, der betaler topskat, da man får aldersopsparingen udbetalt som engangssum og derfor eksempelvis kan afbetale på huset, når man går på pension.

Der er en god grund til, at ordningen er en velbevaret hemmelighed, forklarer Jørgen Svendsen.

»Banker og pensionsselskaber vil hellere sælge dig andre produkter, for eksempel en aldersrente, for aldersopsparingen skal de betale skat af nu, mens de kan vente med de andre former, så det tjener de ikke lige så meget på. Men den rådgivning er ikke i kundens bedste interesse,« siger han til Søndagsavisen.