Tusindvis er ved en fejl blevet gift med Frank eller Jens

Tusindvis af danske pensionister har ved en fejl fået brev fra Udbetaling Danmark, hvor der står, de er blevet gift med enten Frank Valentin eller Jens Peter Hollers.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter 33 års ægteskab gik det i går op for Else Marie Petersen fra Odense, at hendes mand, Jørgen, havde en anden. Og det var åbenbart ikke 'bare' en affære. Jørgen var - ifølge et brev fra Udbetaling Danmark - blevet gift ved manden ved navn Frank Valentin.

Den nye mand kom ikke bare bag på Else Marie, men også på Jørgen selv, der aldrig havde hørt om den mystiske Frank. Det skriver Fyens Stifttidende.

Det fynske ægtepar er langt fra det eneste, der har oplevet at få et brev med den forkerte ægtefælle ved navn Frank Valentin eller Jens Peter Hollers. Omkring 4.000 pensionister har modtaget brevet, der skyldes en teknisk fejl hos Udbetaling Danmarks it-leverandør.

Mette Beck, der er pressechef hos Udbetaling Danmark, understreger over for Fyens Stifttidende, at det kun er navnet, der er forkert.

»Alle andre oplysninger i brevene er korrekte,« understreger hun.

Hun fortæller, at der Mette Beck beklager fejlene og oplyser, at der er en undskyldning på vej til de mange pensionister.

Vi har fået nogle opkald fra pensionister omkring det her. De fleste har nu taget det stille og roligt, men vi anerkender, at det kan have skabt bekymring, og det beklager vi naturligvis,« tilføjer hun.