Tusinder marcherer mod meningsløs vold

Lige nu samles tusinder af mennesker i København, Odense, Aarhus og Istanbul for at tage afstand fra voldelige overfald som det, 21-årige Cem Aydin blev offer for.

Tusinder er mødt op på Vesterbros Torv for at demonstrere for fred efter Cem Aydin blev tæsket ihjel på åben gade på Frederiksberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tusindvis af fakler bliver lige nu tændt i flere store byer. De brænder for 21-årige Cem Aydin, der blev tæsket ihjel af en flok mænd på Frederiksberg for en måned siden - men faklerne brænder også for alle de andre ofre for meningsløs vold.

- Vi er her for at vise, at vi som borgere ikke vil acceptere den stigende, meningsløse vold og for at fortælle, at vi sammen kan skabe et tryggere samfund, siger skuespiller Ali Kazim, som er vært ved fredsmarchen, der lige nu bevæger sig fra Vesterbro til Rådhuspladsen i København. Ali Kazim er ven til Cem Aydins bror.

- Det brutale mord på Cem Aydin har trigget den her fredsmarch, men det er en fredsdemonstration for alle voldsofre, siger Ali Kazim til Berlingske Nyhedsbureau.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten og SFs Özlem Cekic er nogle af dem, der taler ved fredsmarchen. Allerede nu tweeter Margrethe Vestager fra marchen:

- Stille protest mod vold. Anne Vang taler. Gode ord, sammen mod vold. »Lær vores børn at vi ikke accepterer vold«, skriver partiformanden på Twitter.

Også i Odense, Aarhus og sågar Istanbul samles demonstranter for at ære afdøde Cem Aydin og støtte kampen mod meningsløs vold. Senere spiller bandet Outlandish på Rådhuspladsen.

Web-tv: Den myrdede blev fanget på video kort før sin død