Turistchef chokeret over kongelig flytning

Tønder mister kongelige indbyggere, og det ærgrer områdets turistchef.

Prins Joachim og prinsesse Marie opgiver landmandstilværelse og flytter permanent til København. Her fotograferet foran Schackenborg Slot. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»En bombe.«

Sådan kalder turistchef for Rømø-Tønder Turistforening Bodil Glistrup Thomsen nyheden om, at Prins Joachim og Prinsesse Marie flytter fra Sønderjylland til København.

Turistchefen havde netop fortalt besøgende i Møgeltønder om det dejlige ved at have prinseparret boende på Schackenborg Slot, da hun fik beskeden om den kongelige flytning.

»Og så fik jeg sådan en bombe,« siger turistchefen og understreger sin ærgrelse.

»Som turistchef er jeg utrolig ked af det, som menneske kan jeg godt forstå det. De er unge mennesker og har mange udlandsrejser, og dér kan jeg godt se, at det er upraktisk at bo i Møgeltønder,« siger Bodil Glistrup Thomsen.

Netop foreningen af det royale pars engagement i officielle opgaver og driften af slottet og det dertil hørende landbrug er ifølge hoffet en af hovedårsagerne til flytningen. Men i Tønder frygter turistchefen, at flytningen vil gå ud over turismen i Møgeltønder by, fordi de kongelige her har været et stort trækplaster.

»Vi har sendt rigtig mange ud til Møgeltønder på endagsture og har brugt det som et led i vores markedsføring, at vi har de kongelige på slottet. Og det bliver selvfølgelig lidt sværere at markedsføre det nu, men vi er nødt til at prøve at få det bedste ud af det,« lyder det fra Bodil Glistrup Thomsen.

Som sønderjyde ærgrer hun sig også over, at der nu ikke er nogle kongelige bosat uden for københavnsområdet.

»Det er vi da ikke vilde med. Det må jeg da ærligt indrømme,« siger hun.

Prins Joachim og Prinsesse Marie overdrager det sønderjyske slot til en nystiftet fond, som dog vil give offentligheden adgang til besøg i parken og lejlighedsvis åbne slottet for publikum. Slottet skal også stilles til rådighed for særlige almennyttige arrangementer inden for det kulturelle, videnskabelige, sociale og uddannelsesmæssige område.

Og Tønders turistchef hæfter sig ved, at prinseparret fortsat vil bevare en tilknytning til Møgeltønder.

»Vi kan ikke ændre det her. Vi kan selvfølgelig være kede af det, men vi må være optimistiske og gøre brug af dem, når de kommer på besøg.«