Tunnelmanden fundet skyldig i sexoverfald og røverier

Tunnelmanden er blevet kendt skyldig i 12 tilfælde af sexoverfald og røverier af cyklende kvinder i øde cykeltunneller ved Utterslev Mose.

Retten på Frederiksberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Emilie Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var et enigt nævningeting, der mandag eftermiddag kendte den 41-årig mand skyldig i at have overfaldet og i flere tilfælde sexkrænket kvinder, da de kom cyklende gennem cykeltunneller mellem Tingbjerg og Høje Gladsaxe ved Utterslev Mose nord for København mellem 2009 og 2012. Det skriver bt.dk.

Kendelsen faldt i retssal 1 i Retten på Frederiksberg mandag, hvor den 41-årige upåvirket lyttede til kendelsen, der blev formidlet af tolken ved hans side. Manden, der kom til Danmark fra Marokko som 26-årig, er gift og har to børn, og han har under hele sagen pure afvist at have sex-krænket kvinderne.

»Ifølge Koranen er jeg uskyldig. Selv om jeg slet ikke har noget med religion at gøre, kan jeg nævne, hvor det står. Jeg har slet ikke med den sag at gøre. Ifølge min religion må man ikke gøre sådan noget, og det er ikke mig,« var den 41-åriges påstand under retssagen ifølge bt.dk.

Ikke desto mindre pegede både vidneudsagn fra kvinderne samt de tekniske beviser entydigt på den 41-årige familiefar.

Det var blandt andet den DNA, han efterlod på sit første offer tilbage i 2009, som fældede ham. Her voldtog han en blot 20-årig kvinde klokken cirka fem om morgenen med trusler om, at han havde en pistol. Også i det tilfælde nægtede han sig skyldig og påstod, at DNA-sporet ikke stammede fra ham.

Det første overfald er også den eneste fuldbyrdede voldtægt, manden begik, og som han blev kendt skyldig i mandag. Men han blev også kendt skyldig i flere forsøg på voldtægt samt et tilfælde, hvor han tvang en kvinde til oralsex, skriver bt.dk.

Derudover blev han kendt skyldig i flere tyverier og røverier af kvinderne, der mistede tasker med mobiltelefoner, kreditkort og kontanter. Tre af disse tyverier havde han forinden erkendt.

En af de overfaldne kvinder alarmerede allerede politiet om tunnelmanden tilbage i 2011, hvor hun blev overfaldet af ham. Hun foretog sammen med sin mand en civil anholdelse af manden, da hun kort efter overfaldet genkendte ham ikke langt fra gerningsstedet, men politiet troede på tunnelmandens uskyld og lod ham derfor gå.

Som fri mand begik han yderligere seks overfald, inden han en oktoberdag i 2012 fældede sig selv, da han kørte ind i en asfaltmaskine efter et af de mange røverier og dermed tiltrak sig politiets opmærksomhed, skriver bt.dk.