Tulip køber op i Slovakiet

Tulip køber den slovakiske konkurrent Mecom og styrker sin position i Europa. Mecom har 1300 ansatte, og med købet øges Tulips årsomsætning til 5,7 milliarder.

Tulip Food Company vil overtage det slovakiske kødforædlingsselskab Mecom, der i fjor omsatte for 900 millioner på sine to fabrikker og beskæftigede 1300 medarbejdere. Det betyder, at den danske kødvirksomhed øger omsætning fra 4,7 til 5,7 milliarder kroner årligt.

Tulip er Danish Crowns internationale kødforædlingsvirksomhed med hovedsæde i Randers, og her siger administrerende direktør Flemming N. Enevoldsen, at selskabet har indledt forhandlinger med Mecom Group om en overtagelse.

- Vi kan opnå nogle fantastiske vækstmuligheder til gavn for både Mecom og Tulip, siger han og henviser til Mecoms stærke position i Slovakiet og Tulips internationale tilstedeværelse, herunder i Centraleuropa.

Det er hensigten, at Mecoms produkter skal indgå i Tulips leverancer til forbrugerne på det europæiske marked.

Handlen er betinget af blandt andet de slovakiske konkurrencemyndigheders godkendelse, og ansøgningen om købet indsendes en af de nærmeste dage, oplyser Tulip.

/ritzau/