TrygFonden: Hold øje med strandens nummer

De færreste kender adressen, når de er på stranden, og det kan være farligt, hvis der sker en ulykke. TrygFonden minder dog om, at strandene har et nummer, som man bør huske.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad gør man, når man ser en person i havsnød, og vagten på alarmcentralen spørger, hvor man befinder sig?

Det er de færreste af os, der kender den præcise adresse, når vi har slået parasollen op og sat os til rette med udsigt til bølgerne. Men nu minder TrygFonden om, at de fleste danske strande er udstyret med numre, der gør det nemt for redningsfolk at finde frem til ulykkesstedet.

Numrene består af tre tal og står på grønne skilte ved strande landet over. Når man ringer 112. skal man blot angive strandens nummer, og så ved alarmcentralen præcis, hvor man befinder sig.

»Sker der ulykker på strandene i badesæsonen, kan livredderne slå alarm og guide ambulancen frem. Men vi har over 7.000 kilometer kyststrækninger i Danmark, og strandene bruges hele året til mange forskellige aktiviteter. Der kan også ske ulykker, mens man går en tur eller flyver med drage om efteråret, så det er en god idé at lægge mærke til det grønne skilt,« siger Anders Myrhøj, driftschef i TrygFonden Kystlivredning.

»Det er ligesom med nødudgangen i et fly, som man automatisk orienterer sig om, når man har sat sig i flysædet,« siger han.

Redningsnummerskiltene er et samarbejde mellem TrygFonden og Rigspolitiet, som begyndte i 2010, hvor TrygFonden donerede de første skilte. Det er den enkelte kommune, der skal sørge for at sætte skiltene op.

Du kan læse mere om skiltene og se, hvor de er placeret, på respektforvand.dk