Troldspejlet-vært får hæderspris

Troldspejlets vært Jakob Stegelmann får fredag Klods Hans-prisen.

I over 22 år har Jakob Stegelmann formidlet børnekultur og børnelitteratur i tv-programmet ’Troldspejlet’ på DR1 og de seneste år også på DR Ramasjang. Fredag eftermiddag bliver han påskønnet for det Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han er blevet kaldt ”Den kulørte korsfarer” og ”en mand, der tager børnenes kultur alvorligt og er i øjenhøjde med dem”.

I over 22 år har Jakob Stegelmann formidlet børnekultur og børnelitteratur i tv-programmet ’Troldspejlet’ på DR1 og de seneste år også på DR Ramasjang. Og fredag eftermiddag bliver han påskønnet for det.

Hædersprisen Klods Hans-prisen bliver fredag overrakt til Troldspejlets vært Jakob Stegelmann. Han startede tilbage i 1989 program-serien og har været vært lige siden. Det skriver DR.

Klods Hans-prisen blev stiftet i 1984 og uddeles en gang om året af Selskabet for børnelitteratur. Prisen går til en person, institution eller gruppe, som selskabet mener, har gjort en særlig indsats for børne- og ungdomslitteratur.

Jakob Stegelmann modtager hædersprisen for i tyve år på fremragende vis at have formidlet børnelitteratur og børnekultur i Troldspejlet på DR.

Overrækkelsen sker på Carlsberg Museum i Valby, hvor skuespiller Mette Horn læser Klods Hans-eventyret højt.

Gaven er et originalværk tegnet af Peter Madsen, tegneserien Valhallas skaber. Det forestiller Jakob Stegelmann med Tintin-hår på en gedebuk.

Udover at være vært, arbejder Jakob Stegelmann også som indkøber af børneprogrammer til DR1 og DR Ramasjang, ligesom han er med i redaktionen af ’Disney Sjov’ på DR1.


Her kan du se Jakob Stegelmann i anledning af programmets 20 års jubilæum i 1989