Trods nye regler: Modeller testes stadig ikke for spiseforstyrrelser

Det obligatoriske sundhedstjek som modebranchen tidligere har besluttet at indføre, eksisterer stadig ikke.

Modebranchens mål om at indføre obligatorisk sundhedstjek af de danske modeller ved udgangen af 2015, er stadig ikke indført (arkivfoto). Scanpix/Sara Gangsted Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når modeugen i København begynder på onsdag, er der fortsat ingen sikkerhed for, at de modeller, der går på catwalken, ikke lider af en spiseforstyrrelse, skriver metroxpress.

Det obligatoriske sundhedstjek af alle danske modeller, som modebranchen tidligere har besluttet at indføre, er nemlig ikke faldet på plads, fordi man ikke kan nå til enighed om, hvem der skal betale.

Dermed har branchen ikke opfyldt sit eget mål om, at alle modeller under 18 år skulle have lavet et sundhedstjek inden udgangen af 2015.

- Det er ikke tilfredsstillende. Det går ud over modellerne og de mange unge mennesker, der spejler sig i dem, siger Steen Andersen, generalsekretær i Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade, som er medlem af den styregruppe, der skal implementere sundhedstjekket.

- Vi oplever jo flere og flere unge med spiseforstyrrelser, og modebranchen er en så væsentlig del af at opbygge idealet for de unge, så det er utrolig vigtigt, at vi får indført sundhedstjekket, siger han til metroxpress.

Eva Kruse, direktør i Danish Fashion Institute som også er medlem af styregruppen, peger på, at forsinkelsen blandt andet skyldes, at det ikke har været muligt at få offentlige støttekroner til ordningen.

- Det står stadig som et stort spørgsmålstegn, hvordan det skal finansieres. Der har vi heller ikke kunnet mærke, at der var politisk opbakning til at støtte, siger hun til metroxpress.

- Nu arbejder vi med finansiering igennem et bidrag fra branchen. Det er bare meget mere besværligt, end vi i første omgang havde forestillet os. Men vi har ikke givet op, fortæller hun.

Gruppen mødes igen efter modeugen for at diskutere ordningen.

/ritzau/