Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Københavns Kommune fortsætter med at yde økonomisk støtte til kønsopdelt svømning i et udsat boligområde til nydanske piger og kvinder til trods for, at den kønsopdelte svømning tidligere har mødt voldsom kritik fra bl.a. ministre og partiledere.
Helt konkret har folkeoplysningsudvalget i Københavns Kommune på et møde i går besluttet at støtte to projekter, hvor Hovedstadens Svømmeklub (HSK) vil udbyde kønsopdelt svømning til henholdsvis teenagepiger og kvinder med indvandrerbaggrund.
Svømmetræningen foregår som tidligere beskrevet i Berlingske i Tingbjerg, der må ikke være mænd eller drenge til stede, og svømningen foregår bag tildækkede vinduer.
Klubben har i et projekt haft succes med at få flere hundrede nydanske piger til at gå til svømning, netop fordi den er kønsopdelt. Når den er kønsopdelt, må pigerne ifølge klubben gerne gå til svømning for deres forældre, og dermed bliver de aktive i foreningslivet og bedre integreret, lyder det fra klubben.
Den kønsopdelte svømning i Tingbjerg er dog blevet mødt med endog meget voldsom kritik og er blevet beskyldt for at være en knæfald for religiøse og kulturelle særkrav.
Bl.a. har S-formand Mette Frederiksen på Facebook meddelt, at »hverken børn, kvinder eller badning skal underlægges et forskruet syn på køn«.
På samme måde har politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V) sagt, at »Danmark er ikke et samfund, hvor vi har kønsopdelinger i svømmehaller«, ligesom integrationsminister Inger Støjberg (V) har understreget, at »hver enkelt har en forpligtigelse til at stå fast på de traditioner, normer og værdier, som vi har i Danmark, og være entydig om, at det har man at indrette sig efter, når man kommer hertil«.
Men HSK får de omkring 60.000 kroner til hvert af de to projekter, som klubben har søgt om, oplyser medlem af oplysningsudvalget, Michael Gatten (R).
»Den her indsats virker, den skaber integration, piger kommer ud og svømme og ud i foreningslivet. De kommer ud af hænderne på de forældre, der er forvirrede i forhold til demokratiske værdier,« siger han.
Michael Gatten erkender dog, at det ikke er optimalt at forsøge at opnå integration gennem adskillelse.
»På den måde kan man godt kalde det for det bedste af to onder,« siger han:
»Men hvad er alternativet? Er det bedre, at pigerne sidder derhjemme? Så svigter vi dem bare.«
Samme melding kommer fra SFeren Neil Bloem.
»Der er tale om en gruppe, som det ellers er svært at få ind i foreningslivet. Personligt går jeg ikke ind for kønsopdeling, men det her er en pragmatisk løsning,« siger han.