Trods høje dødsrater i Sverige: Professor og kritiker af Tysklands coronahåndtering roser svensk strategi

Tysk økonomiprofessor kalder den svenske statsepidemiolog, Anders Tegnells, tilgang til coronakisen »yderst professionel«. Professoren fortæller, at tyske demonstranter ved hjælp af svenske flag som symbol kritiserer den tyske regeringens restriktive coronastrategi.

Demonstration mod coronarestriktioner i Konstanz i Sydtyskland 4. oktober. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ronald Wittek/Ritzau Scanpix

Tyske coronaskeptikere drømmer om Sverige. Ved demonstrationer i Tyskland har der været svenske flag, når grupper af demonstranter ville vise deres utilfredshed med den tyske coronastrategi.

Sveriges mere lempelige coronapolitik har større opbakning blandt demonstranterne, skriver den svenske nyhedsside Omni. Og det på trods af høje dødsrater i Sverige, hvor over 6.500 personer foreløbigt er døde med corona.

»Mange demonstranter bruger det svenske flag til at udtrykke, at de ønsker en politik som den i Sverige. Flaget er blevet et symbol på protest,« siger Stefan Homburg, der er økonomiprofessor ved Leibniz universitet i Hannover, ifølge Omni.

Det er blandt andet grupperingen Querdenker, der står bag de regeringskritiske holdninger. Gruppen består af personer, der efter egen opfattelse »tør tænke anderledes«. Gruppen bliver i Tyskland associeret med konspirationsteorier.

I Tyskland har der været omfattende protester mod coronarestriktioner, der blandt andet har udviklet sig til voldelige sammenstød mellem politi og demonstranter. Her 18. november i Berlin. Fold sammen
Læs mere
Foto: ODD ANDERSEN.

Stefan Homburg er i Tyskland blevet kendt som en arg kritiker af den tyske regeringens coronapolitik, der ud over obligatorisk mundbind i butikker og offentlig transport også handler om begrænsning af kontakter til andre husstande.

Homburg roser den svenske statsepidemiolog, Anders Tegnells, indsats som »yderst professionel«.

Vandkanoner og tåregas har politiet taget i brug under demonstrationerne mod coronarestriktioner i Tyskland. Fold sammen
Læs mere
Foto: ODD ANDERSEN.

En protestforsker vurderer dog ifølge mediet, at interessen for Sverige og brugen af svenske symboler blandt de tyske demonstranter ikke længere er så stærk, som den var i begyndelsen af epidemien. Det skyldes ifølge forskeren, at de høje svenske smittetal og dødstal har gjort det svært at argumentere for at afvikle restriktioner.

Og også i Sverige ser det ud til, at statsminister Stefan Löfven er ved at køre træt i Anders Tegnells strategi på grund af de mange coronarelaterede dødsfald i landet. Det kan du læse mere om her.