Trods coronakrise serverer succeskok overskud for 14. år i træk

Mange restauranter landet over har svære kår under coronakrisen, men for Michelin-restauranten Restaurant Frederikshøj, der drives af Wassim Hallal, har det seneste regnskab budt på sorte tal.

Restaurant Frederikshøj har endnu en gang formået at levere et overskud. Det sker i halen af et regnskabsår, der har været hårdt udfordret af coronavirussen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Thaysen

Den særdeles succesfulde kok Wassim Hallal, der driver Restaurant Frederikshøj i Aarhus, har på ny serveret et regnskab med overskud, skriver Finans.

Den etstjernede Michelin-restaurant kom ud af regnskabsåret 2019/2020 med et overskud efter skat på 2,8 millioner kroner – det er 14. gang i træk med positive tal på bundlinjen for Frederikshøj samt ottende millionoverskud på stribe.

I februar 2019 talte Berlingske med Wassim Hallal, der fortalte om sin opskrift på succes.

Wassim Hallal ved modtagelsen af Restaurant Frederikshøjs Michelin-stjerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Thaysen.

»Det handler om at optimere en restaurant, som man ville optimere et hvilket som helst andet firma – eksempelvis Berlingske Media. Optimér de steder, der kan optimeres, og lad de steder ligge, hvor pengene fosser ud af systemet,« sagde han til Berlingske.

Det seneste regnskabsår har dog været en ganske særlig prøvelse som følge af coronakrisen, der som bekendt har betydet strenge nedlukninger i store dele af 2020 såvel som i 2021. Trods dette anser ledelsen i bemærkningerne til regnskabet resultatet som værende »tilfredsstillende«.

For første gang i fire år vokser indtjeningen imidlertid ikke for Frederikshøj, idet overskuddet er dykket med omkring en million kroner, skriver Finans.

Virksomheden har da også fået et økonomisk rygstød i form af kompensation under coronakrisen. Af det netop afsluttede regnskab fremgår det, at Frederikshøj i løbet af året modtog halvanden millioner kroner i coronakompensationer.

Restauranten forventer at modtage en lignende kompensation i indeværende regnskabsår, hvor der regnes med en »positiv udvikling og et positivt resultat«, skriver Finans.

Wassim Hallal på sin restaurant. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Thaysen.