Tredobling af svensk arbejdskraft til Danmark

Flere svenskere får job i Danmark. I årets første seks måneder er 3000 begyndt at pendle over Øresund for at arbejde. I juni alene var tallet 800.

Når danskere kommer ind i en butik i København, er der stor chance for at høre svensk på den anden side af disken eller kasseapparatet.

Strømmen af svenskere, der pendlere over Øresund for at arbejde, fortsætter. I løbet af årets første halvår fik næsten tre gange så mange svenske borgere arbejde i Danmark, som i samme periode sidste år. Over 3000 personer fra Sverige har fået tildelt et dansk kildeskattenummer i løbet af årets første seks måneder.

Alene i juni har knap 808 svenskere fået deres første arbejde i Danmark. Øresundsinstituttets administrerende direktør Anders Olshov vurderer, at den danske mangel på arbejdskraft er kendt i Skåne. Men:

- Danmark kunne ved en informationskampagne hente flere hænder hjem, i en tid hvor der er mangel på sygeplejersker, lagerpersonale, chauffører og mange andre faggrupper. Arbejdskraft der, en tid endnu, kan findes i Sverige, siger Anders Olshov.

/ritzau/