Tredobbelt drab ligner likvidering

Forbrydelse. Tre yngre mænd med banderelationer blev onsdag fundet skuddræbt af mindst to våben i en lejlighed på Frederiksberg. Politiet arbejder med den teori, at ofrene blev opsøgt, mens de sov.

Afspæringer omkring lejlighed på Frederiksberg, hvor der formentlig er myrdet tre mænd. Fotograferet torsdag den 12. november 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Var det hævn? Et opgør om et kriminelt marked? En ren likvidering?

Tre unge mænd blev onsdag eftermiddag fundet døde i en lejlighed på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg. Efter ligsyn og tekniske undersøgelser kunne politiet torsdag eftermiddag bekræfte, at der tale om et tredobbelt skuddrab, formentlig begået natten til onsdag og med mindst to våben.

Der blev anvendt både et jagtgevær og en pistol, oplyser politiet. Om det også betyder to eller flere gerningsmænd, kunne politiet endnu ikke sige torsdag.

De tre ofre på 19, 23 og 24 år er identificeret og blev obduceret torsdag formiddag, og der tegner sig et billede af et muligt banderelateret opgør. De døde – 23-årige SJ, 24-årige MV og 19-årige PR – havde alle relationer til bandemiljøet, og mindst en havde forbindelser til grupperingen »Guardias Diablo«, der støtter rockergruppen Bandidos.

Der var, oplyste politiet torsdag, ikke tegn på forudgående slagsmål eller lignende i lejligheden. De dræbte blev fundet liggende i henholdsvis en seng og på en madras på gulvet, og politiet arbejder derfor med en teori om, at de tre ofre er blevet blevet opsøgt og skudt, mens de lå og sov.

I ejendommen, hvor drabene fandt sted, har beboere angiveligt hørt skud natten til onsdag cirka klokken 01.00.

Politiet arbejdede hele torsdag i lejligheden og ved ejendommen på Frederiksberg. De tog møbler med til nærmere undersøgelser, ligesom dele af et stillads foran ejendommen blev taget med. Et vidne har nemlig forklaret politiet om to mænd, der omkring kl. 03.40 natten til onsdag opholdt sig på stilladset. De to mænd kørte efterfølgende væk i en mindre mørk bil.

Det må antages, at politiet arbejder med en teori om, at gerningsmanden eller -mændene fik adgang til lejligheden eller flygtede ad den vej.

Politiet beder offentligheden om at henvende sig, hvis de har set noget på stedet eller kender til våben, der kan have været anvendt i drabene.

Bandeforbindelser hos ofrene

Trods deres unge alder havde alle tre dræbte et generalieblad tynget af alvorlig kriminalitet. To af de tre var ifølge Ekstra Bladet oprindeligt fra Vestjylland, mens den tredje er knyttet til en adresse i Nordsjælland.

PR og MV blev for ganske nylig løsladt efter at have siddet fængslet i en sag, der bl.a. handlede om besiddelse af en skarpladt pistol og handel med rusmidler. De to nu afdøde blev sammen med tre kammerater anholdt i april 2015, da politiet stormede en lejlighed i Vanløse. En af de anholdte var i besiddelse af en pistol, og der var tegn på et »kriminelt fællesskab« og kriminel aktivitet som tyveri og hæleri i lejligheden.

Dommen  over PR og MV blev afsagt så sent som den 26. oktober, men de blev løsladt, da de allerede havde siddet varetægtsfængslet i knap fem måneder.

Den ældste af de to, MV, er tillige tidligere dømt for at have deltaget i et voldsomt rockerslagsmål på gaden i Esbjerg i august 2011. Her blev tre Hells Angels-medlemmer påkørt og overfaldet med kniv, krykkedele og en donkraft.  I alt 14 bandemedlemmer fra Bandidos-støtteklubben »Guardias Diablo« deltog i tæskeholdet. Overfaldsmændene blev efterfølgende idømt mellem fire og tretten måneders fængsel.

Den tredje dræbte, SJ, der er af anden etnisk oprindelse end dansk, blev i 2013 sigtet for legemsangreb af særlig rå brutal eller farlig karakter.
Imens politiet arbejdede og ejendommen blev afspærret torsdag, begyndte bekendte at defilere forbi. Nogen efterlod stearinlys og en buket blomster med ordene »Allah yarhamak« –  »Gud have nåde med dig«.