Tre Tvind-medlemmer sigtet for at hvidvaske 85 millioner kroner

Brasilianske myndigheder har sigtet tre medlemmer af Tvinds Lærergruppe. De er mistænkt for hvidvaskning af omkring 85 millioner kroner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre sigtede medlemmer af Tvinds såkaldte Lærergruppe har ifølge brasilianske myndigheder hvidvasket 12 millioner dollars, hvilket svarer til omkring 85 millioner kroner, i Brasilien. Det skriver Politiken.

De tre sigtede er to danskere og en hollænder, oplyser anklagemyndigheden i den brasilianske delstat Bahia. Det er uvist, hvordan de tre forholder sig til sigtelsen.

Ifølge Politiken skulle hvidvaskningen af pengene være sket via en række Tvind-organisationer i Brasilien.

I Danmark har man hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) ingen kommentarer til sagen. Kommunikationschef Mikkel Thastum siger til Politiken, at SØIK fortsat ønsker, at det kan komme til en retssag i Danmark.

»Snart hører vi, at de er der, så hører vi, at de er der – og mere kan vi ikke rigtigt sige om det,« siger Mikkel Thastum til avisen.

Tvind er et skolesamvirke der blev grundlagt af Mogens Amdi Petersen i 1970 med oprettelsen af Den rejsende højskole.

Hvor Mogens Amdi Petersen, som er eftersøgt af Interpol, opholder sig i dag, vides ikke, men et af flere gæt lyder, at han bor i Tvinds internationale hovedkvarter på den mexicanske halvø Baja California.