Tre svenskere anholdt for dobbeltdrab i Herlev: »Vi har rigtig mange spor i denne sag«

Tre svenskere er mandag blevet anholdt mistænkt for dobbeltdrab i Herlev. Men Københavns Vestegns Politi mener fortsat, at der er gerningsmænd på fri fod.

Ofrene befandt sig i denne bil, da de i juni 2019 blev likvideret i Herlev. Ifølge politiet var det et opgør mellem svenske bander. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Øgendal/Ritzau Scanpix

Svensk politi har mandag anholdt tre svenskere i Stockholm, som er mistænkt for dobbeltdrabet i Herlev, hvor en 21-årig og en 23-årig mand mistede livet. Episoden fandt sted 25. juni i Sennepshaven i Herlev.

De to ofre var en del af banden Shottaz i forstaden Rinkeby nær Stockholm, mens de anholdte ifølge svenske Kvällsposten har tilknytning til banden Dödspatrullen. De to bander har ifølge Ritzau haft en konflikt siden 2015, hvor i alt syv personer har mistet livet.

I en pressemeddelelse, som Københavns Vestegns Politi netop har udsendt, oplyses det, at de tre anholdte er henholdsvis 17, 18 og 19 år.

Anholdelsen skete, efter at Københavns Vestegns Politi havde identificeret de tre mænd, og anklagemyndigheden havde udstedt en nordisk arrestordre på dem.

»Vi har rigtig mange spor i denne sag. Det skyldes blandt andet, at vi har modtaget stor hjælp fra offentligheden, og det vil vi gerne benytte lejligheden til at kvittere for. Foran os står fortsat en stor efterforskning, men jeg vurderer, at vi er godt på vej,« udtaler politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi Flemming Madsen i pressemeddelelsen.

Han fortæller dog til Ritzau, at der sandsynligvis fortsat er gerningsmænd på fri fod.

»Ja, vi har en klar opfattelse af, at der er flere gerningsmænd. Hvor mange der er, kan vi ikke sige. Det er en meget alvorlig og grov forbrydelse, der er sket,« siger han.

Både de anholdte og ofrene var svenske statsborgere med bopæl i Sverige. Københavns Vestegns Politi mener ikke, at drabene har nogen relation til personer i Herlev-området og kan ikke sige, hvorfor skyderiet fandt sted på dansk jord.

»Det er en af de ting, vi er meget fokuseret på i efterforskningen. Vi forsøger at få det fastlagt, men der er ikke noget, som tyder på, at det er relateret til selve området,« siger han til Ritzau.

21-årig anholdt i Aarhus

Mandagens anholdelse er ikke den første i sagen. Dagene efter drabene blev en 21-årig mand anholdt i Aarhus. Den 21-årige er varetægtsfængslet frem til 25. juli.

Skudepisoden fandt sted i en indkørsel til parkeringspladsen foran boligblokkene ved Sennepshaven i Herlev. Det ene offer døde på stedet, mens det andet døde senere på hospitalet.

Dagen efter drabene talte Berlingske med beboere i området, som var forfærdede over hændelsen. En beskrev Sennepshaven som et område, hvor unge mennesker kigger efter lejligheder, når de skal stifte familie, mens en anden fortalte, at »det ikke er et bøllekvarter«.