Tre sogne i Danmark har ingen indvandrere og efterkommere

Mange af de sogne, der rummer flest indvandrere og efterkommere, findes i to danske byer. Tre sogne tæller dog slet ingen indvandrere eller efterkommere.

Tingbjerg Sogn i Brønshøj topper listen over sogne med flest indvandrere og efterkommere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Et enkelt sogn skiller sig ud i forhold til de øvrige 2.162 danske sogne, når det kommer til antallet af indvandrere og efterkommere.

Sognet ligger i Københavns Kommune. Det hedder Tingbjerg, og hele 79 procent af personerne bosiddende i Tingbjerg Sogn var 1. januar i år indvandrere eller efterkommere.

Det fremgår af nye tal fra Danmarks Statistik (DST), og »det er den klart højeste andel blandt alle landets sogne«, som det hedder.

»På de efterfølgende pladser kommer Gellerup Sogn i Aarhus Kommune og Vollsmose Sogn i Odense Kommune. Begge med 67 procent,« skriver DST.

Derefter følger Haralds Sogn i Gladsaxe Kommune med 55 procent og Brøndby Strand Sogn i Brøndby Kommune med 53 procent.

»Ud af de 20 sogne med den højeste andel indvandrere og efterkommere ligger 11 sogne i eller omkring København og fem sogne i Aarhus,« fremgår det.

Tre sogne i Danmark har til gengæld ingen indvandrere og efterkommere.

I Agerø Sogn i Morsø Kommune, Nordlunde Sogn i Lolland Kommune og Alstrup Sogn i Vesthimmerland Kommune bor der ingen indvandrere og efterkommere,« hedder det:

»De 20 sogne med laveste andel indvandrere og efterkommere ligger alle på 1,3 procent eller derunder. Tre af sognene ligger på Sjælland, et på Lolland og resten i Jylland.«