Tre skoler truet af sammenstyrtning

Det er ikke kun AABs højhuse i Rødovre, der er i fare for at styrte sammen, når det blæser op til storm. Tre sjællandske skoler har nemlig også en så dårlig en konstruktion, at de risikerer at styrte sammen ved en kraftig storm.

Det oplyser TV 2 Nyhederne.

Kommunen har kendt til problemerne i flere år, men har ikke afsat penge til at sikre skolerne mod at styrte sammen over børnene.

Det drejer sig Hummeltofte Skolen i Sorgenfri, Lundtofte Skole og Lindegårdsskolen i Lyngby-Taarbæk, der i tilfælde af storm med vindstød på 32 meter i sekundet ifølge en ingeniørrapport er i fare for at styrte sammen.

Forældrene har i flere år presset på for at få kommunalpolitikerne til at forstærke skolernes usikre teglstenskonstruktioner. Men uden held.

I stedet har kommunens politikere lavet en beredskabsplan, hvor der står, at børnene skal evakueres ved storm med vindstød af orkanstyrke. Altså samme plan som i Rødovre, hvor kommune i går iværksatte en evakuering af op mod 1000 beboere fra de truede højhuse.

Lindegårdsskolen vil ifølge borgmesteren givetvis blive sat i stand i år. Eleverne her på Hummeltofte Skolen og på Lundtofte skole må vente yderligere to-tre år på at få en sikker skole.

Kilde: TV 2