Tre sårede og seks anholdte efter bandeskyderi i Fields

Tre personer blev såret, da der blev affyret skud og trukket knive i et bandeopgør onsdag formiddag i storcenteret Fields på Amager.

ccc Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Handlende i Fields blev onsdag formiddag vidner til et dramatisk optrin, da det kom til åben skudveksling mellem to grupperinger af unge mænd i storcenteret på Amager.

Kort før middagstid stødte to grupper af unge mænd på hinanden i et forretningsområde i storcenteret, hvorefter der opstod tumult, og der blev ifølge politiet trukket knive umiddelbart efter.

Herefter tog den ene gruppe flugten mod parkeringskælderen, mere præcist det område, der hedder P1. Her stoppede begivenhederne dog ikke, for den anden gruppe fulgte med, og der opstod skyderi i kælderen. To blev såret, mens en tredje blev såret ved et knivstik, lød det fra politiet onsdag eftermiddag.

Kort efter skyderierne anholdte politiet seks personer i alderen til 19 til 26 år, og det bekræfter, at flere af dem har tilknytning til bandemiljøet. Det vides dog fortsat ikke, hvad der ligger til grund for optøjerne.

Den ene af de skudsårede blev alvorligt såret og blev fluks transporteret til Rigshospitalet, hvor hans tilstand onsdag aften fortsat bliver betragtet som kritisk. Den anden, der blev ramt af skud, er ifølge politiet lettere såret, mens en tredje slap med overfladiske skrammer.

Ansatte og handlende fra storcenteret har fortalt til Ekstra Bladet, at flere af de unge mænd var maskerede med halsedisser, og at de højtlydt anråbte hinanden i storcenteret, inden begivenhederne tog den dramatiske drejning.

I løbet af eftermiddagen blev forretningsområdet åbnet igen, mens det onsdag fortsat ikke var muligt at tilgå parkeringskælderen, hvor politiet efterforskede. Undervejs nåede optøjerne også at influere på metrotrafikken, og i en periode kørte metroen ikke mellem DR Byen og Vestamager.

Onsdag aften havde politiet fortsat ikke overblik over, om andre handlende har været i fare under hændelserne.