Tre personer fængslet i sag om hvidvask af narkopenge

Tre mænd blev tirsdag varetægtsfængslet i to uger sigtet for at have hvidvasket penge fra salg af narko for mere end 100 millioner kroner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre personer, der sigtes for at stå bag hvidvaskning af mere end 100 millioner kroner, blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i to uger.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Københavns Politi anholdt mandag de tre formodede bagmænd for at stå bag hvidvaskning af over 100 millioner kroner fra salg af hash.

2,5 millioner kroner blev beslaglagt mandag under en aktion i samarbejde mellem Task Force Pusherstreet og Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).

Anholdelserne og ransagningerne er et resultat af Task Force Pusherstreets efterforskninger mod en gruppe af kriminelle, der leverede hash til hashboderne i Pusherstreet på Christiania. Her blev politiet opmærksom på, at de kriminelle vekslede penge tjent ved hashhandlen til euro i et vekselbureau på Nørrebrogade i København.

Efterforskningen førte til, at der mandag blev gennemført ransagninger flere steder i Københavnsområdet, og to mænd på henholdsvis 31 og 65 år - begge med tilknytning til vekselbureauet - er blevet anholdt.

»Vores efterforskning har vist, at også andre personer med tilknytning til narkotikakriminalitet vekslede penge i vekselbureauet,« oplyser politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra Task Force Pusherstreet under Københavns Politi.

Under aktionen anholdt politiet også en 45-årig mand med forbindelser til Pusherstreet. Her fandt politiet cirka 550.000 kroner, som ifølge politiets mistanke stammer fra den organiserede handel med hash i Pusherstreet.

Politiet har ikke yderligere kommentarer til sagen.