Tre personer fængslet for drabsforsøg i bandeskyderi på Amager

Tre unge mænd er netop blevet varetægtsfængslet for forsøg på manddrab efter et skyderi på Amager tirsdag aften, hvor en 20-årig mand blev skudt. Politiet mener, at den forurettede har tilknytning til bandemiljøet i København.

Politi på stedet i Holmbladsgade på Amager i København, hvor der har tirsdag aften 15. august har været skyderi. En person er blevet ramt af skud og kørt til behandling på hospitalet. (Foto: Mathias Øgendal/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Øgendal

Tre mænd sigtes onsdag eftermiddag for forsøg på manddrab. Sigtelsen kommer efter de tre blev stoppet i en bil kort efter et skyderi havde fundet sted tirsdag aften på Holmbladsgade på Amager.

De tre sigtede er hhv. 24, 23 og 19 år.

Mændene er onsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i 27 dage, oplyser Københavns Politi på Twitter.

Tirsdag aften var Holmbladsgade på Amager afspærret i flere timer, da en 20-årig mand blev ramt af skud i ryggen og i låret. Han blev senere kørt på hospitalet til behandling. Ifølge øjenvidner flygtede gerningsmændene efter i en bil.

Anmeldelsen kom klokken 20:50, og de tre sigtede blev anholdt kort efter 22:30.

Ifølge politiet har den tilskadekomne 20-årige tilknytning til bandemiljøet, og politiet mener således, at skyderiet er banderelateret.

I sigtelsen fra Københavns Politi står der:

»(navne red.) der sigtes for forsøg på manddrab (…) ved den 15. august 2017 ca. kl. 20.50 i Holmbladsgade 54 i København, foran kiosken, i forening og efter forudgående aftale eller fælles forståelse, med baggrund i en konflikt mellem grupper af personer, hvor der som led i konflikten tidligere er anvendt skydevåben, at have forsøgt at dræbe (navn red.), idet de sammen opsøgte ham på gerningsstedet, hvorefter én fra gruppen med en pistol affyrede ikke under 2 skud mod ham, hvorved han blev ramt mellem skulderblaldene med udgangshul i halsen samt i venstre lår, hvor skuddet gik igennem, hvilket forehavende imidlertid mislykkedes, idet han ikke afgik ved døden, hvorefter de sammen forlod gerningsstedet i en flugtbil, der efterfølgende blev bragt til standsning af politiet.«