Tre mistænkte stillet for dommer i æresdrabssag

Tre mistænkte for æresdrabet på en dansk kvinde i Pakistan blev i går stillet for en dommer og varetægtsfænglset, efter at have været tilbageholdt af politiet i tre uger. Dommeren vurderede, at der er begrundet mistanke for, at de var involveret i drabet på den 31-årige Tahira Tabassum.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efterforskningen af det mulige æresdrab på den 31-årige dansker Tahira Tabassum i Pakistan rykkede i går et skridt videre.

Tre af de hovedmistænkte i sagen blev ved middagstid stillet for en dommer i byretten i den pakistanske by Kharian. Dommeren mente, at der var begrundet mistanke om, at de tre havde deltaget i planlægningen af drabet på 31-årige Tahira Tabassum og besluttede derfor at foretage en egentlig varetægtsfængsling af de tre personer, der hidtil har været tilbageholdt af politiet.

De tre personer er alle i familie med Tahira Tabassums mand, der bor i Danmark på den københavnske vestegn. Der er tale om broderen, faderen og et nært familiemedlem til Tahira Tabassums mand. De mistænkes for at have bistået den formodede drabsmand i sagen.

Nægter sig skyldige
Han – Tahira Tabassums svoger – har indrømmet, at han skød den unge kvinde, fordi hun ikke adlød hans ordrer, og at der derfor var tale om et æresrelateret drab.

De tre, som blev stillet for en dommer i går, nægtede sig imidlertid skyldige og forklarede, at de ikke havde noget med mordet at gøre. De forklarede, at de sov og først vågnede, da Tahira Tabassum blev dræbt af sin svoger med to skud i et tilstødende værelse i familiens hus. Herefter tilkaldte de politiet, forklarede de dommeren. Men dommeren mente angiveligt, at der er begrundet mistanke for, at de har deltaget i planlægningen af drabet, og derfor blev de sigtet for medvirken og varetægtsfængslet.

Desuden besøgte den nordiske forbindelsesofficer fra Interpol i går gerningsstedet sammen med det pakistanske politi. Interpol og dansk politi er involveret i sagen, fordi Pakistans politi ønsker at afhøre Tahira Tabassums mand, der bor i Danmark, om hvad han ved og ikke ved om drabet. Dansk politi har tidligere tilbageholdt manden i tre dage, men er afskåret fra at gøre noget videre i sagen, før pakistansk politi henvender sig med en anmodning om assistance.

Siden drabet har drabschef Ove Dahl fra Københavns Politi holdt sig orienteret via den fælles nordiske politi-forbindelsesofficer, som i går igen besøgte gerningstedet.

»Han er vores fremskudte post og har været på gerningsstedet adskillige gange. Vi vil gerne have informationer og følge med i, hvad der foregår. Det bruger vi vores forbindelsesofficer til. Men det ændrer ikke på det faktum, at jeg ikke kan handle på informationer fra ham. Jeg skal have information med pakistanske stempler på, før jeg kan gøre noget i Danmark,« siger Ove Dahl.