Tre mænd frikendt for smugling af ecstasy

Anklagemyndigheden ankede og forsøgte forgæves at få opretholdt varetægtsfængsling i sag om smugling af ecstasypiller. Kun mindre domme til de tre anklagede.

Anklagemyndigheden kunne ikke bevise, at tre mænd stod bag omfattende ecstasy-smugling, mente byretten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix

Efter mellem 14 og 17 måneders varetægtsfængsling blev tre århusianske mænd mandag i byretten frikendt for tiltaler for at have smuglet 250.000 ecstasypiller til USA.

Anklagemyndigheden forlangte dem idømt mellem fem og ti års fængsel for den påståede smugling.

De tre mænd i alderen 36-44 år fik dog mindre domme på mellem 40 dages fængsel og fem måneders fængsel for mindre forhold, blandt andet for salg af kokain.

Anklagemyndigheden ankede dommen på stedet og forsøgte forgæves at få byretten til at opretholde varetægtsfængslingen indtil landsretssagen. Den havde statsadvokaten på forhånd bestilt tid til med start den 8. september næste år.

Byretten ville heller ikke efterkomme et krav fra anklagerne om i det mindste at holde de tre mænd varetægtsfængslet, indtil landsretten har taget stilling til, om de skal sidde i fængsel, til ankesagen kan begynde om ni måneder.

Også denne sidste kendelse - der med øjeblikkelig virkning satte de tre mænd på fri fod - kærede anklagemyndigheden til landsretten.

/ritzau/