Tre mænd fængsles og to udvises for vildt skyderi på Amager

Mindst 12 skud blev sidste år affyret mod Riccos Kaffebar. Nu er tre mænd dømt i sagen - to af dem udvises.

Foto: Scanpix Danmark STF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En aften i slutningen af juli sidste år blev den fredelige søndagsstemning brutalt afbrudt i Holmbladsgade på Amager, da en serie skud pludselig bragede løs.

Målet for bygen af skud var fem mænd, der sad foran Riccos Kaffebar.

Fredag blev tre mænd kendt skyldige i drabsforsøg mod de fem mænd, og mandag har Københavns Byret så bestemt, hvilken straf de skal have.

Den 21-årige Manhal Asaad Al-Hamad blev idømt otte års fængsel. Straffen til den 21-årige Serwan Jamshidi og 22-årige Gökham Nacak lød på seks års fængsel samt udvisning til dem begge.

Alle tre ankede på stedet dommen til Østre Landsret.

Op til skyderiet kørte gerningsmændene i en halv times tid rundt i to biler for at sondere området. Jamshidi og Nacak kørte i en bil, mens Al-Hamad kørte i den anden sammen med to andre, som politiet ikke har fundet frem til.

Klokken 19.11 standsede bilen, som Al-Hamad var med i, op ved kaffebaren. To mænd steg ud og affyrede mindst 12 skud mod gruppen, der opholdt sig ude foran.

Tre personer undveg de mange skud, mens to blev ramt af henholdsvis tre og fem skud.

Skyderiet skete ifølge politiet i forbindelse med et bandeopgør.

Ofrene, som mændene forsøgte at dræbe, har ifølge politiet formentlig tilknytning til grupperingen Holmbladsgadebanden. Banden eksisterer ikke længere, men er i stedet blevet en del af banden Loyal To Familia.

De tre dømte har i større eller mindre grad tilknytning til en rivaliserende bande kaldet Urbanplanen, har politiet tidligere fortalt.

Selv om både tiltalte og ofre angiveligt har forbindelser til bandemiljøet, så var de ikke tiltalt efter den såkaldte bandeparagraf, der kan hæve straffen til det dobbelte.

/ritzau/