Tre mænd anholdt efter usædvanligt tyvetogt: Stjal kød, slik og vin

Træ sjællandske tyve er blevet anholdt for at stjæle købmandsvarer for over 20.000 kroner.

Et usædvanligt tyvetogt har fredag fundet sted på Sjælland. Tre tyve er ikke gået efter hverken at få fingre i penge, smykker eller elektroniske genstande. Men efter købmandsvarer som kød.

Det fortæller vagtchefen for Københavns Vestegns Politi til bt.dk.

De tre mænd er fredag aften blevet anholdt efter deres tyvetogt i supermarkeder rundt omkring i Midt- og Vestsjælland og Nordsjælland. Mændene er primært gået efter at stjæle kød, men også slik, vin og flere andre varer blev fundet i deres propfyldte bil og trailer.

»De har stjålet rimelig mange butiksvarer. For mere end 20.000 kroner. Tyvekosterne, som primært er kød, fyldte hele deres bil og en trailer,« siger han.

Tyvene blev opdaget, da en af dem var i gang med at fylde en hel varevogn med mad i Føtex i Ballerup. Tyven gik derefter ud af butikken og hen til bilen, hvor de to andre sad mellem varene. Der blev de anholdt.

»Varerne stammer fra flere forskellige butikker rundt omkring på Midt- og Vestsjælland og i Nordsjælland. Det er en lidt usædvanlig sag,« siger vagtchefen.

Det vides endnu ikke, hvorfor de tre mænd, der er etniske danskere, har været på købmandsvare-tyvetogt.

»Vi har ikke fået dem afhørt endnu, men de er anholdt og sigtet efter den store paragraf, som ikke kun kan straffe dem med bøde, men med fængselsstraf,« forklarer vagtchefen.

De tre mænd, der er henholdsvis 62, 28 og 24 år, bliver højst sandsynligt ikke fremstillet i grundlovsforhør, men bliver løsladt efter afhøringen.