Tre måneder med ekstra rejsetid: Skal du længere end Lyngby St. kræver det et togskift

Sommeren bliver præget af ekstra rejsetid og sporskifte, hvis du skal med S-toget længere end til Lyngby Station – både hvis du kommer nord- eller sydfra.

Sommeren bliver præget af ekstra rejsetid og sporskifte, hvis du skal med S-toget forbi Lyngby Station. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Hvis du skal længere end Lyngby Station vil det i tre måneder kræve ekstra rejsetid og et togskift på selv samme station.

Det skyldes forberedelsen af Hovedstadens Letbane.

I perioden fra den 24. juni til den 20. september bygger Hovedstadens Letbane om på Lyngby St., og arbejdet vil betyde, at DSB ikke kan køre gennemgående tog igennem. DSBs passagerer vil derfor være nødsaget til at skifte tog, hvis de skal længere end Lyngby St.

Det gælder alle rejser over Lyngby Station, oplyser DSB i en pressemeddelse.

Sporarbejdet betyder også, at der ikke vil køre ligeså mange S-tog som normalt, og derfor vil S-togene køre hvert tiende minut mellem Hillerød og Lyngby og efter et skift igen mellem Lyngby og Køge.

»Kunderne, der rejser over Lyngby St., er nødsaget til at skifte tog, og de får derfor syv minutters skiftetid på stationen. Vi har undersøgt alle muligheder for at kunne køre flest mulige tog og gøre det bedst muligt for kunderne under disse omstændigheder. Derfor kører vi alle de tog, som vi kan under byggeriet,« udtaler DSBs informationschef, Tony Bispeskov, i pressemeddelsen.

DSB oplyser i pressemeddelsen, at der er tale om »syv minutters skiftetid«, fordi et tog fra Hillerød til Lyngby umiddelbart efter skal tilbage igen, og det kan ikke gøres hurtigere, skriver DSB.

Ifølge DSB kan passagerer bruge Rejseplanen til at se, hvad arbejdet kommer til at betyde for deres rejse. Ligesom de opfordrer til at tilmelde sig DSBs loyalitetsprogram DSB Plus, hvor de kan modtage trakfikinformation på e-mail og SMS.