Tre firmaer skal drive midtjyske lægeklinikker

Region Midtjylland har som den første af de fem regioner benyttet sig af en ny mulighed for at lade private firmaer påtage sig driften af lægeklinikker.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre private firmaer har vundet driften af lægeklinikkerne i byerne Lemvig, Balling og Sunds i Region Midtjylland.

Det er firmaet Nordic Medicare Group, lægevirksomheden Erland Andersen og Falck Healthcare, der har vundet driften af lægeklinikkerne.

»Jeg er virkelig glad for, at det på denne måde er lykkedes at sikre borgerne i de tre områder lægedækning,« siger regionsrådsformand Bent Hansen (S) i en pressemeddelelse.

Den midtjyske region er den første region, der benytter sig af de nye muligheder i en ny sundhedslov, der trådte i kraft 1. september 2014.

»Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi har været udfordret i forhold til at sikre lægedækning efter den gamle sundhedslov. Men udbuddets resultat gør mig optimistisk i forhold til at sikre lægedækningen fremover også andre steder i regionen, hvor vi ellers kunne få problemer i de kommende år,« siger Bent Hansen.

Før den nye sundhedslov kunne lægedækningen kun varetages af praktiserende læger, der efter overenskomst med regionen fik ansvaret for et område - et såkaldt »ydernummer«.

Med den nye ordning bevarer regionerne ydernumrene, mens virksomhederne påtager sig driften af lægeklinikkerne.

De tre private aktører overtager opgaven fra 1. januar 2015. Aftalen gælder for en fire-årig periode.