Tre fængslet for at skyde fodgængere med plastkugler

Tre unge mænd er lørdag blevet varetægtsfængslet i 12 dage for at have skudt flere forbipasserende i København med hårde plastikkugler fra en hardball-pistol.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Af ukendte årsager skød tre unge mænd omkring sig med en hardball-pistol natten til lørdag i Københavns gader. De skal nu varetægtsfængsles i foreløbig 12 dage.

Op mod ti personer blev ramt af de hårde plastikkugler fra hardball-pistolen, der blev affyret fra en bil flere steder i København omkring midnat fredag, oplyser Københavns Politi til Berlingske Nyhedsbureau.

Både folk på Vesterbro og Frederiksberg blev ramt af kuglerne, der er lavet af hård plast. Politiet anholdte fredag nat de tre mænd, der havde hardball-pistoler liggende i deres bil.

Der er ingen af de ramte, der har fået varige mén, selv om kuglerne har ramt flere i hovedregionen, fortæller vagtchef Henrik Brix.

»Det virker faktisk fuldstændigt vanvittigt. I værste fald vil jeg mene, at det kan koste folk synet. Normalt har folk jo sikkerhedsudstyr på, når de bruger pistolerne,« siger han.

Vagtchefen forklarer, at det er tilfældige personer, der er blevet ramt af kuglerne.

Men politiet ved endnu ikke, hvor mange der er blevet ramt. Derfor hører politiet gerne fra borgere, der er blevet ramt af kuglerne. Lørdag eftermiddag er der seks-otte forurettede, der har henvendt sig. De bliver afhørt, og så vil der blive lavet en sigtelse særskilt for hvert forhold.