Tre er anholdt efter drab ved Mjølnerparken

Tre personer skal fredag stilles for en dommer efter skuddrab på 22-årig mand i Mjølnerparken.

Politiet har anholdt tre personer i forlængelse af torsdagens drab ved Mjølnerparken. De tre bliver fremstillet i grundlovsforhør fredag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Djurhuus
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politi har anholdt tre personer i forbindelse med skuddrabet ved Mjølnerparken torsdag. Det siger politiinspektør Torben Svarrer på et pressemøde fredag formiddag.

De tre bliver fremstillet i grundlovsforhør fredag kl. 13.00.

Torsdag aften meldte politiet ud, at man havde anholdt et 28-årigt bandemedlem, efter at en 22-årig mand tidligere på dagen blev skudt og dræbt.

I alt er der nu tre anholdte i sagen. Den 28-årige mand og to 21-årige mænd.

»Vi foretog i går aftes anholdelse af en 28-årig mand. Senere på aftenen omkring klokken 23 anholdt vi en 21-årig mand. I nat omkring klokken et har vi anholdt yderligere en 21-årig mand,« siger Torben Svarrer.

Artiklen fortsætter under grafikken:

Den første af de anholdte 21-årige er ifølge Torben Svarrer ikke bandemedlem, mens den senest anholdte har tilknytning til bandemiljøet.

Hvad de tre anholdte er sigtet for, er endnu ikke blevet oplyst.

Torsdagens skyderi skete torsdag klokken 15.31, da maskerede mænd på knallert affyrede skud mod en parkeret bil.

En 22-årig mand blev dræbt af skuddene, mens en anden mand i bilen blev let såret. Derudover sad der en tredje mand i bilen, som efterfølgende stak af. Ham leder politiet fortsat efter.

»Vi har nu identiteten på ham, men har stadig ikke haft lejlighed til at tale med ham. Vi håber selvfølgelig, at han vil dukke op i dag,« siger Torben Svarrer.

Politiet efterlyser også øjenvidner. Blandt andet leder man efter en mand i en rød jakke, der torsdag stod på hjørnet mellem Tagensvej og Mjølnerparken.

»Ham har vi endnu ikke fået lejlighed til at tale med, så det vil vi stadig gerne bede om offentlighedens hjælp til. Derudover har vi efterlyst et kvindeligt vidne, som gik langs rampen ved Mjølnerparken,« siger Torben Svarrer.

Politiet er desuden interesseret i at høre fra vidner, der kan have set den sorte knallert køre ind i Mjølnerparken kort tid før skyderiet.

Eskalering af bandekonflikten

Der har været stribevis af skyderier i konflikten, men det er først for nylig, at konflikten har kostet menneskeliv.

Politiet har tidligere meldt ud, at konflikten står mellem gruppen Loyal To Familia (LTF) på den ene side. På den anden side står flere grupper, som har dannet fælles front mod LTF.

Blandt dem er gruppen Brothas, som blandt andet holder til i Mjølnerparken på Nørrebro. Gruppen var egentlig gået i opløsning, men efter alt at dømme er banden blevet gendannet i løbet af efteråret.

Ud over Brothas er der tale om grupperinger fra Husum og Nordvestkvarteret, som også har et horn i siden på LTF.

Se eller gense politiets pressebriefing fra kl. 9:30 her: