Tre besætningsmedlemmer fra fragtskib uden for livsfare

Tre af de fire polske besætningsmedlemmer, som tirsdag blev fundet livløse på et fragtskib i Hanstholm Havn, meldes uden for livsfare.

Sent tirsdag aften vågnede tre af de fire polske besætningsmedlemmer, som nogle timer forinden blev fundet livløse i lastrummet på et fragtskib i Hanstholm Havn, op på hospitalet i Hjørring. De er nu uden for livsfare, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

»De tre personer er kommet til bevidsthed og er blevet meldt uden for livsfare. De bliver formentlig udskrevet i løbet af dagen,« fortæller vagtchef Lars Eben fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Det fjerde besætningsmedlem stod ikke til at redde, og han blev erklæret død ved havnen tirsdag aften.

Efter redningsarbejdet blev også en ambulanceredder og en havnevagt kørt på skadestuen til en mindre undersøgelse, men ifølge politiet er de ikke kommet noget til.

Polakkerne sejlede med fragtskibet Corina, som ankom i Hanstholm Havn tirsdag med træpiller, og det kan meget vel være træpillerne, der var årsag til ulykken, forklarer vagtchef Lars Eben.

Han understreger dog, at politiet ikke vil fastslå noget, før Arbejdstilsynet har afsluttet deres undersøgelse af fragtskibet, som har stået på siden tirsdag aften.

»Der har sandsynligvis været en form for gasart i lastrummet, og det er nærliggende at tro, at træpillerne var årsag til det. De har muligvis skabt et iltsvigt i lastrummet, som var skyld i ulykken, men det får vi først slået fast, når Arbejdstilsynet vender tilbage med resultatet af undersøgelserne,« siger Lars Eben.