Tre bandemedlemmer ramt af skud i København - en er død

En person er tirsdag aften blev dræbt af skud ved Mjølnerparken. To andre er såret - heraf en alvorligt.

En stor politiaktion finder sted på Tagensvej i København i forbindelse med skyderi den 31.10.2017 ccc. (Foto: Thomas sjoerup/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas sjoerup

En person blev dræbt, da der tirsdag aften blev affyret skud ved Mjølnerparken i København.

To andre er såret af skud. Den ene er hårdt såret, mens den anden er lettere tilskadekommen. Alle tre har banderelation.

Det skriver Københavns Politi på Twitter.

Opdatering: Berlingske erfarer, at alle tre personer, der er ramt af skud, er fra banden Brothas.

Til Ekstra Bladet fortæller et vidne, at to personer blev ramt af skud foran et hostel på Tagensvej. Et andet vidne fortæller til avisen, at der blev affyret omkring 20 skud.

København har siden forsommeren været plaget af en lang række skyderier, og en del af dem har fundet sted i og omkring Mjølnerparken.

Motivet til tirsdagens skyderi og hvilke grupperinger de involverede tilhører er endnu uvist, men banden Brothas holder til i Mjølnerparken.

Den blev egentlig opløst i 2016, men er tilsyneladende genopstået, efter at Loyal To Familia, LTF, siden foråret har spredt sig til flere områder og kommet i konflikt med flere andre bander.

Politiet vurderer, at Brothas og grupperinger fra Nordvest og Husum har dannet fælles front mod LTF

Siden midten af august har fly og helikoptere patruljeret over København i et forsøg på at dæmme op for de mange bandeopgør og skyderier.

Indsatsen fra luften er et vigtigt værktøj for at »genetablere normalbilledet,« forklarer ordensmagten. Mistænkte kan følges fra oven, og enheder på jorden kan dirigeres til hurtigt at reagere på tip fra borgere.

Desuden har politiet oprettet visitationszoner i store dele af København. De giver politiet ret til at visitere personer, uden at man har en konkret mistanke mod dem.

I midten af september oplyste politiet, at omkring 50 personer fra bandemiljøet var blevet fængslet siden de voldelige konflikter blussede op i forsommeren.

/ritzau/

 

/ritzau/