Tre anklages for at afpresse tatovør i Odense

Black Army er i centrum i en straffesag, der kommer for retten i slutningen af april.

Fyns Politi reagerede med anholdelser i februar, da tatovører stod frem og sagde, at de havde været udsat for afpresning. Pressefoto Rigspolitiet Fold sammen
Læs mere

Tre mænd er blevet tiltalt for at afpresse ejerne af en tatovørforretning i Odense. Kravet var, at der skulle betales penge til banden Black Army.

To af mændene var iført tøj, som kan knyttes til banden Black Army, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Det var i februar, at Fyens Stiftstidende kunne berette om, at flere tatovører skulle være blevet truet til at aflevere penge til bandemedlemmer.

En formand for en brancheforening oplyste, at han havde været i kontakt med fem tatovører, der havde været plaget på samme måde.

Derefter fik tatovørerne ros af politiets øverste chef.

»Så hatten af for tatovørerne der tog det første skridt og kom ned på politigården, så vi fik taget hul på det her,« sagde politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen.

Efterforskningen har nu ført til, at de tre mænd er blevet tiltalt.

Sagen kommer for retten i slutningen af april, oplyser politiets specialgruppe Særlig Efterforskning Vest, som har efterforsket sagen sammen med Fyns Politi.

Anklagen bygger på mændenes opførsel, lyder det fra anklageren, Lars Petersen.

Nemlig at "der i deres sprogbrug og i situationen ligger en trussel om senere vold mod indehaverne eller hærværk eller lignende mod butikken, hvis der ikke betales penge til Black Army," forklarer han.

/ritzau/