Tre anholdt efter skyderi i Valby

Tre mænd er anholdt efter flere skud tirsdag formiddag blev affyret mod en bil i menneskefyldt område i Valby. Der er sandsynligvis tale om et internt bandeopgør, oplyser politiet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politi har tirsdag eftermiddag anholdt tre yngre mænd med relation til bandemiljøet i forbindelse med en skudepisode tirsdag formiddag på åben gade.

»Vi har anholdt nogle personer, som har relation og har udvist mistænkelig adfærd,« siger Lau Thygesen, vicepolitiinspektør og leder af Københavns Politis bandeenhed.

Tirsdag omkring klokken 10 blev to mænd såret, da der blev affyret flere skud mod den bil, de sad i, ved Toftegårds Plads og Vigerslev Allé i Valby. Den ene blev ramt af et skud i skulderen, mens den anden blev ramt i ansigtet af nogle fragmenter fra de knuste ruder.

Senere på dagen anholdt politiet en mand i 20erne på Amager, hvor politiet også konfiskerede en gaspistol.

De to øvrige mænd blev også anholdt på Amager, da de blev set i en bil, der svarer til den, som blev efterlyst efter skyderiet i Valby. De to mænd forsøgte forgæves at køre fra politiet, oplyser Lau Thygesen.

De tre skal nu afhøres af politiet i sagen.

Ved skyderiet i Valby udviklede situationen sig dramatisk, da der dels var mange mennesker i området og dels, da den 23-årige mand, der blev såret i skulderen, efter skyderiet gik ud af bilen, hvor han skød op i luften med en gaspistol. En civilbetjent, der tilfældigvis var på stedet, trak en pistol mod manden og fik ham anholdt, forklarer Lau Thygesen. Den anden mand fra bilen flygtede fra stedet til fods, men blev kort efter anholdt, da han gemte sig i en trappeopgang.

Manden, der blev såret i skulderen, blev senere indlagt på Rigshospitalet, men meldes uden for livsfare.

Ifølge Lau Thygesen tyder det på, at der er tale om et internt bandeopgør.

»Både ud fra metode og at der bliver afgivet skud i åbent rum tyder på, at der er bandrelationer. Jeg tror dog ikke, det er et konfliktscenarie, men i stedet et internt scenarie,« siger Lau Thygesen.