Tre af i alt seks mistænkte på fri fod i bestikkelsessag

Efter to dages tovtrækkeri, har Østre Landsret besluttet at omstøde byrettens dom i danmarkshistoriens største sag om bestikkelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Østre Landsret omstødte sent onsdag varetægtsfængslingen af tre af de i alt seks mænd, der er sigtet i danmarkshistoriens største sag om bestikkelse.

Tre af de mistænkte er således snart på fri fod efter at have siddet varetægtsfængslet siden 9. juni, men de er alle fortsat sigtede i sagen, skriver Østre Landsret i en pressemeddelelse.

Efter et 13 timer langt maratonmøde idømte Retten i Nykøbing Falster ellers alle seks fire ugers varetægtsfængsel grundet frygt for, at de sigtede ville kunne påvirke politiets efterforskning på fri fod.

Men i sin kendelse lægger Østre Landsret vægt på, at de tre har afgivet forklaring, samt at både computere og telefoner er beslaglagt af politiet.

»Landsretten har for de tre løsladte lagt særlig vægt på, at mistankegrundlaget har et faktuelt afgrænset omfang, og at der ikke er fundet grundlag for at antage, at disse sigtede på fri fod vil kunne vanskeliggøre forfølgningen i sagen,« skriver Østre Landsret i en pressemeddelelse.

Forsvarsadvokat Anders Némeths klient er blandt de sigtede, hvis dom er omstødt.

"Både han og jeg er glad og lettet," siger han.

Anders Németh oplyser, at der vil være lidt ekspeditionstid, men at alle tre løslades i løbet af onsdag aften.

Forud for landsrettens kendelse har et større papirarbejde fundet sted, ligesom selve retsmøderne i Østre Landsret har trukket ud.

Således brugte anklagemyndigheden og de seks forsvarer hele to dage i retten, før dommerne kunne trække sig tilbage og votere onsdag eftermiddag og frem til aften.

De resterende tre er varetægtsfængslet frem til 7. juli.