Travl aften for brandvæsenet

Brændende bygninger, køretøjer og containere og hertil en hel del personskader. Nytårsaften er uden sammenligning årets travleste aften for landets brandvæsener. Især I København regner man med at få nok at se til.

Ligesom de foregående år kører man i år med forhøjet beredskab i København. Det sker inden for tre områder: Bekæmpelse af brande, ambulancer og Alarm- og vagtcentral.

Der vil således være godt 100 mand på arbejde til at slukke de ildebrande, der måtte opstå på denne eksplosive aften. Der sættes desuden tre ekstra ambulancer ind, så der i alt er 13 akutambulancer, og derudover kører to lægeambulancer. Fra kl. syv nytårsaften til klokken otte nytårsmorgen har man sørget for ekstra bemanding på Alarm- og vagtcentralen, som tager imod 112-opkald og koordinerer udrykningerne.

Statistikken fra Københavns Brandvæsen viser, at antallet af brandmeldinger nytårsaften er steget de sidste seks år. Til gengæld er antallet af ambulanceture faldet over samme periode. Sikkerhedsstyrelsens sidste nye fyrværkerirapport viser desuden, at antallet af ulykker i denne periode er faldet.