Trampolin- og skiulykker: De royales kongelige knubs

Kronprins Frederik, prinsesse Josephine og prinsesse Alexia af Holland har alle tre måttet en tur forbi hospitalet.

Kronprins Frederik måtte gå med halskrave, fordi han var kommet til skade på en trampolin. Scanpix/Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

København. Kongelige kommer også til skade.

Det er blandt andet sket for kronprins Frederik, der i oktober 2016 viste sig med en halskrave som følge af et uheld.

Uheldet skete, da kronprins Frederik hoppede på trampolin ved et privat arrangement, og det forårsagede en fraktur på tronarvingens halsrygsøjle, oplyste kongehuset efterfølgende.

Uheldet var dog ikke værre, end at dronning Margrethe jokede om sønnikes uheld under en reception for danske OL-atleter på Christiansborg i oktober 2016.

- Når man hopper på trampolin, når man er fyldt næsten 50 år, så er det måske ikke så mærkeligt, at det går galt, sagde monarken om kronprinsen, som rammer den runde fødselsdag 26. maj i år.

Også kronprinsens yngste datter, prinsesse Josephine, har været ude for et uheld.

Under familiens sommerferie i 2015 i Sønderjylland kom den lille prinsesse, der på daværende tidspunkt var fire år gammel, til skade, oplyste kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, til Her & Nu.

- Prinsesse Josephine brækkede armen ved et rideuheld i Gråsten. Hun har nu armen i gips og har det godt, sagde Lene Balleby til bladet.

En familieferie fik også en alvorlig afslutning for Hollands prinsesse Alexia, der er datter af kong Willem-Alexander og dronning Máxima.

I februar 2016 brækkede den dengang tiårige prinsesse sit højre lårben, da hun styrtede på pisten under kongefamiliens skiferie i Østrig.

Efterfølgende blev prinsessen hastet med helikopter til et hospital i Innsbruck og opereret.

Kirurgen oplyste kort tid efter ifølge Hello! Magazine til den hollandske avis De Telegraaf, at lægerne forventede, at prinsessen ville komme sig efter ulykken uden varige mén.

/ritzau/FOKUS