Trafikstyrelsen vil hurtigst muligt godkende letbane

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen mødes med Keolis onsdag og vil arbejde for tilladelse til Aarhus Letbane.

Indvielsen af Letbanen i Aarhus er blevet aflyst af Trafikstyrelsen der ikke kan godkende Letbanen. Alt var ellers klart til en storslået indvielse ved Dokk1 på havnen i Aarhus midtby. Her ses advarselsskilte om letbanen til fodgængere på havnen. (foto: Henning Bagger / Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er glade for en redegørelse, Aarhus Letbane er kommet med omkring forløbet for den endnu uåbnede letbane i Danmarks næststørste by. Nu skal der arbejdes for, at banen kan åbne.

Letbanen skulle være åbnet lørdag, men kunne ikke få de nødvendige sikkerhedsgodkendelser fra styrelsen. Efter nogle kaotiske dage er Aarhus Letbane kommet med en redegørelse for forløbet.

Den beskriver IT-problemer og manglende tillid til operatøren Keolis' tidligere sikkerhedschef for projektet som noget af det, der førte til den manglende godkendelse.

»Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen tager positivt imod den redegørelse, som Aarhus Letbane i går leverede til Aarhus borgmester, og som i dag er offentliggjort.«

»Den bærer præg af, at Aarhus Letbane har handlet hurtigt og har taget seriøst fat på de sikkerhedsmæssige aspekter, der udestår,« skriver vicedirektør Kåre Clemmesen, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Mere specifikt har styrelsen fundet, at Keolis' sikkerhedsplaner for, hvordan problemer eller uheld helt praktisk skal håndteres, ikke har haft »den fornødne kvalitet«.

Nu skal styrelsen og Keolis mødes.

»Jeg kan ydermere oplyse, at vi allerede i morgen mødes med Keolis for at drøfte den videre proces,« siger Kåre Clemmesen tirsdag.

»Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vil også i den kommende tid arbejde meget tæt sammen med Aarhus Letbane med henblik på hurtigst muligt og med den tilstrækkelige dokumentation at kunne udstede de nødvendige tilladelser,« skriver styrelsen videre i sin kommentar.

/ritzau/